Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Και πάλι στα… μαχαίρια κυβέρνηση-Στουρνάρας μετά τα “καρφιά” Δραγασάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, άνοιξε η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή και στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής, για την πορεία προς την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, που μίλησε αντί του πρωθυπουργού στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση τον Μάιο του 2015 να πληρωθεί το ΔΝΤ με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ενδεχόμενο που ο ίδιος ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε πως απέρριψε κατηγορηματικά.

Ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ακόμα πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο τελευταίος “αποκάλυψε” ότι υπάρχει ένας μυστικός λογαριασμός στην ΤτΕ, από τον οποίο και τελικώς καλύφθηκε το ΔΝΤ.
Η Τράπεζα της Ελλάδας, δεν άφησε τους ισχυρισμούς Δραγασάκη, αναπάντητους. Σύμφωνα με κύκλους της ΤτΕ, ουδέποτε ο Γ. Στουρνάρας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να πάρουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο λογαριασμός από τον οποίον τελικά πληρώθηκε το Ταμείο και διασώθηκε η οικονομία, δεν ήταν κάποιος «μυστικός λογαριασμός» της ΤτΕ. Πρόκειται για λογαριασμό του Δημοσίου τον οποίο όφειλε να γνωρίζει η κυβέρνηση, αλλά τελικά ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ήταν αυτός που εισηγήθηκε την πληρωμή του ΔΝΤ από τα χρήματα αυτά.

Οπως όλα δείχνουν ο Γ. Στουρνάρας έχει αποφασίσει να απαντά στις αιτιάσεις κυβερνητικών στελεχών για το ρόλο της ΤτΕ κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες κύκλοι της ΤτΕ είχαν απαντήσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό που σε συνέντευξή του στον Σκάι είχε πει ότι ο Γ. Στουρνάρας του είχε εισηγηθεί την επιβολή capital controls από τον Φεβρουάριο του 2015. Τότε η ΤτΕ είχε απαντήσει ότι τους κεφαλαιακούς περιορισμούς τους έφερε η πολιτική αναταραχή με το δημοψήφισμα και βεβαίως η αποτυχημένη διαπραγμάτευση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε