Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Και τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μπαρόζο πριν τη συνάντηση

Δραματική δήλωση Μπαρόζο λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής: «Αν δε βρεθεί μια λύση αύριο θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες παγκοσμίως”!

Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης θα απασχολήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κομισιόν, που συναντώνται στις 17:00 στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα, μίλησαν και τηλεφωνικώς. Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε το πρωί και λίγο πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη βελγική πρωτεύουσα.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, αναμένεται να μεταφέρει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις “κόκκινες γραμμές” της Ελλάδας, κατά τις συζητήσεις στην καθοριστική, για το μέλλον της ευρωζώνης Σύνοδο των 17 ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης.

Πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, εκτός από τον Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός είχε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες. Όπως έγινε γνωστό, συνομίλησε με τον τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, της Ιρλανδίας Εντα Κένι, της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Μπαρόζο: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»
Έκκληση στα κράτη της ζώνης του ευρώ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υπέρβαση της κρίσης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της ευρωζώνης “κρίσιμη” απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις από την έδρα της Επιτροπής.

«Ήρθε η ώρα, με πνεύμα συναίνεσης, να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις οι χώρες του ευρώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο Μπαρόζο σημειώνοντας πως στην αντίθετη περίπτωση η ιστορία θα κρίνει με αυστηρότητα.

«Κανένας δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Εάν δεν βρεθεί μια λύση αύριο στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε