Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Και το νομοσχέδιο για τα συνταξιοδοτικά ως επείγον στη Βουλή

Το ένα μετά το άλλο φτάνουν ως επείγον και κατεπείγον τα νομοσχέδια στη Βουλή με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τα περάσει. Τροπολογία εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό να υπογράψει δήλωση εγκυρότητας των στατιστικών στοιχείων.

 Δύο τροπολογίες για τα χρηματοοικονομικά θέματα και την παροχή εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό ώστε να υπογράψει δήλωση για την εγκυρότητα των στατιστικών στοιχείων, θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στο νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται τα συνταξιοδοτικά θέματα και άλλα ζητήματα εφαρμογής του Μνημονίου.

 Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στην οποία εισήχθη προς επεξεργασία το νομοθέτημα, επιχειρηματολόγησε υπέρ του κατεπείγοντος χαρακτήρα του, επισημαίνοντας και εξηγώντας πως πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν είναι τίποτε άλλο από “μεταγλώττιση” των ήδη ψηφισμένων. Υπέρ του κατεπείγοντος τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και καταψήφισαν οι υπόλοιπο

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των τροπολογιών που αναμένεται να κατατεθούν, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι αφορούν:

    *Τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, το οποίο έχει ψηφιστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξυγίανση τραπεζών. Η ρύθμιση αυτή, όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, επειδή βρίσκεται υπό εντατική διαβούλευση με την ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή δεν ήταν έτοιμη την ώρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου και θα κατατεθεί ως τροπολογία.

    *Την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό να υπογράψει δήλωση περί της εγκυρότητας των στατιστικών στοιχείων, η οποία θα υπογραφεί από όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης. «Εμείς, επειδή έχουμε δώσει στο παρελθόν δείγματα που επιτρέπουν αμφισβήτηση της εγκυρότητας των στοιχείων, πρέπει να έχουμε δώσει αυτή τη διαβεβαίωση πριν την εκταμίευση της δόσης του νέου προγράμματος», εξήγησε ο αντιπρόεδρος.

    Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι η εκταμίευση της δόσης λειτουργεί ως μοχλός πίεσης προκειμένου να γίνουν πια σε πυκνό χρόνο, πράγματα τα οποία θεωρούν οι εταίροι μας ότι θα έπρεπε να τα είχαμε κάνει ήδη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε