Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κακλαμάνης: Τα αίτια της ήττας και το παρασκήνιο με ΝΔ και Ντόρα -Τι θα κάνει από δω και πέρα

Δύσκολη και γεμάτη προβληματισμό είναι η σημερινή μέρα για τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη.

Η χθεσινή ήττα ήταν αναπάντεχη. Μόλις πριν 10 ημέρες τα στελέχη του συνδιασμού του εκτιμούσαν ότι λόγω της αυξημένης αποχής που -όπως υπολόγιζαν- θα προερχόταν από ψηφοφόρους του κ. Καμίνη θα μπορούσε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής που δεν ήταν το αναμενόμενο ενέσκηψε ανησυχία αλλά κανείς από το επιτελείο του δε φανταζόταν ότι θα χανόταν ο δήμος.

Τα πρώτα μηνύματα έφτασαν στο γραφείο του κ. Κακλαμάνη το απογευμα της Παρασκευής και προέρχονταν από τις εν εξελίξει τότε δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η μάχη γινόταν ντέρμπι.

Ως τις επτά και μισή χθες το απόγευμα κανείς από το συνδιασμό και τους συνεργάτες του κ. Κακλαμάνη δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η ήττα ερχόταν. ‘Ισως αυτή να είναι και μιά από τις αιτίες. ‘Ολοι τους και πρώτος ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης ήταν σίγουροι για τη νίκη.

Τώρα είναι η ώρα του απολογισμού και του καταλογισμού ευθύνων. Οι συνεργάτες του απερχόμενου δημάρχου κατηγορούν, χωρίς να το λένε ανοιχτά, τη ΝΔ ότι δεν στήριξε τον αγώνα τους.

‘Οτι από την αρχή παλινδρόμησε με τη στήριξη που άργησε να δώσει, και αδιαφόρησε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ίσως επειδη ο κ.Κακλαμάνης είχε στηρίξει τη Ν. Μπακογιάννη στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ “προδίδοντας” το φίλο του Α. Σαμαρά. Αυτό λένε οι συνεργάτες του απερχόμενου δημάρχου δε το συγχώρησε ποτέ ο νέος αρχηγός στον…κάποτε φίλο του.

Στη Ρηγίλλης πάντως κρατούν αποστάσεις και λένε ότι στήριξαν ανοιχτά και όσο τους ζητήθηκε τον κ. Κακλαμάνη αλλά κανείς δεν ξέχασε ότι η δημαρχία του άφησε μια Αθήνα χειρότερη από αυτή που παρέλαβε. Δηλαδή του χρεώνουν προσωπική αποτυχία.

Ερώτημα παραμένει πια το τι θα κάνει από δω και πέρα ο κ. Κακλαμάνης. Ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημένως ότι ενδιαφέρεται μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι για την κεντρική πολιτική σκηνή. Ομως η θέση του δημοτικού συμβούλου μοιάζει λίγη. Στη ΝΔ το κλίμα γι αυτόν δεν είναι σήμερα το καλύτερο αλλά παραμένει σημαντικό στέλεχος της.

Υπάρχει βέβαια και η Ν. Μπακογιάννη που την Κυριακή εξαγγέλει το κόμμα της. Πολλοί αναρωτιούνται αν η στήριξη που της είχε δώσει στην ενδονεοδημοκρατική μάχη θα…αναβιώσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε