Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κάλεσμα Ολάντ για επενδύσεις στην Ελλάδα – Πονάω για τους νέους άνεργους, είπε

Κάλεσμα Ολάντ για επενδύσεις στην Ελλάδα – Πονάω για τους νέους άνεργους, είπε

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ που «πονάει» για τα δεινά των Ελλήνων, τώρα ο Φρανσουά Ολάντ «πονάει» για την ανεργία στην Ελλάδα, που σε επίπεδο νέων φτάνει το 60%. Το είπε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος ομιλία του, στη συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών στο Χίλτον.

«Εδώ πλέον δεν πρόκειται για κυβερνήσεις. Πρέπει και οι επιχειρήσεις να αναλάβουν ευθύνες. Να υπάρξει μια νέα φάση δραστηριότητας και ανάπτυξης…Το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι στην ανεργία. Τους έχω στο μυαλό μου. Πολλοί νέοι Γάλλοι είναι στην ίδια θέση…» είπε μεταξύ άλλων ο Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση ανάμεσα σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Χίλτον είναι ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης αστραπή του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα. Όπως και στις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε να γίνουν επενδύσεις από γαλλικές εταιρίες στη χώρα μας.

Όπως είπε, πια μπαίνουμε σε μια νέα φάση και η φράση κλειδί είναι η ανάπτυξη, τόνισε. «Να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα που έχω έρθει να αναδείξω», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την ομιλία του.

«Έχω έρθει σαν φίλος και με συνείδηση ότι έρχομαι σε μια χώρα με την οποία μας συνδέει μακρά φιλία, μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού και προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία των δυο χωρών», είπε.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την επίσκεψη Ολάντ «πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την επιχειρηματικότητα» και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να την κεφαλαιοποιήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπούλιας: Θα ζήσουμε κοινωνική έκρηξη αν πιεστεί κι άλλο ο ελληνικός λαός – Ολάντ: Δε σας ζητάω άλλες θυσίες

Ολάντ: Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα – Σαμαράς: Και γαλλικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στις αποκρατικοποιήσεις

Εικόνες από την επίσκεψη του Ολάντ στην Αθήνα

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Σε κλίμα Βαλκανικών Πολέμων η υποδοχή Ολάντ! Φωτογραφίες και… παράπονα

Το αστείο του Σαμαρά στον Ολάντ για το μάτι του – VIDEO

Πιο grand από της Μέρκελ η υποδοχή στον Ολάντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε