Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάλεσμα προς όλους τους διαγραφέντες και μη από τον Ε. Βενιζέλο

Κάλεσμα προς όλους τους διαγραφέντες και μη από τον Ε. Βενιζέλο

Η μοναδική προϋπόθεση που έβαλε ο κ. Βενιζέλος να αποδεχθούν το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε ο ίδιος στην ομιλία του.

Στη μάχη της παράταξης δεν περισσεύει κανείς και επειδή βλέπω φίλους και συντρόφους να θέλουν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, δεν τους κακίζω καθόλου, και θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, που μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό πάνω από 60%, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην 14η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

«Πρέπει να στρατευθούν όσοι αποδέχονται την στρατηγική της παράταξης και ως νέος πρόεδρος οφείλω να κάνω μια κίνηση ενότητας απέναντι στην οποία απαιτείται υπεύθυνη ανταπόκριση γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όλα τα μέλη της ΚΟ, ενώ αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα». 

Αυτό σημαίνει πως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλεί όχι μόνο τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσους βρίσκονταν στα ψηφοδέλτια του κόμματος από το 2009, όπως Λ. Κατσέλη και κ. Σακοράφα. 

Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία που προσφέρει ασφαλή οδό -παρά τις δυσκολίες-για την επάνοδο στην οικονομική σταθερότητα, ή θα ακολουθήσει μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού, που κανείς δεν λέει ποιά είναι, ποιός είναι ο στόχος και ποιές είναι οι εγγυήσεις: Αυτό είναι το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος και πρόσθεσε ότι ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ για πρωτιά «είναι και ρεαλιστικός και επιτεύξιμος».

Ο κ. Βενιζέλος, εξάλλου, χαρακτήρισε πρόκληση τα λεγόμενα εκ μέρους της ΝΔ για «δεύτερο γύρο» των εκλογών αν δεν εξασφαλιστεί αυτοδυναμία. Είπε: «Εμείς θέλουμε την “αυτοδύναμη Ελλάδα”».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε