Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλύπτει Κουβέλη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου”,

δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε οτι η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και οτι κανείς από τους δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρόταση των «23».

Χθες, η  Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Φώτη Κουβέλη.

Τον κατηγόρησαν  για περιφρόνηση των συλλογικών αποφάσεων και πρότειναν να γίνει άμεσα κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό.

Στην δήλωση μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι σε μια περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμάκωση η νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του συνόλου των κοινωνικών στρωμάτων της χώρας μας, το κεντρικό καθήκον του λαϊκού κινήματος, των δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και κάθε αριστερού αγωνιστή, θα έπρεπε να ήταν η πιο αποτελεσματική οργάνωση των αντιστάσεων στις επιλογές της κυβέρνησης. 

Αντ’ αυτού, προστίθεται στη δήλωση, «ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη, δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προβάλλουν λογικές “συναίνεσης“ και “εθνικής ενότητας“, που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, περιφρονώντας ομόφωνες αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όμως αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη και την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Γαλάνης Νίκος, Γιαννόπουλος Τάκης, Γλέζος Μανώλης, Δεμέστιχας Γρηγόρης, Ζαχαριάδης Αδάμος, Καρακώστα Εύη, Κατσούλας Χρήστος, Κοσμάς Πάνος, Μαντάς Παναγιώτης, Μαστρογιαννόπουλος Τάκης, Μπαλαούρας Μάκης, Μπανιάς Γιάννης, Μπαρσέφσκι Μάνια, Μπουζάνης Νίκος, Νταβανέλλος Αντώνης, Παγιάτσος Αντρέας, Ρήγος Αλκης, Σαπουνάς Γιώργος, Σπαθής Μάκης, Χριστοδουλοπούλου Τασία και Ψυκάκος Δικαίος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε