Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καμίνης Vs Σγουρός στο Δήμο Αθηναίων;

Καμίνης Vs Σγουρός στο Δήμο Αθηναίων;

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να αργούν ακόμη, ωστόσο οι παρασκηνιακές διεργασίες και στo μέτωπο αυτό είναι έντονες, καθώς το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα δεν αφήνει αδιάφορους τους τοπικούς άρχοντες.

Ήδη ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει ανακοινώσει αυτοβούλως την πρόθεση του να είναι και πάλι υποψήφιος, φιλοδοξώντας να ηγηθεί του μετώπου της Κεντροαριστεράς με την στήριξη ως επί το πλείστον της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ κατά πάσα πιθανότητα.
Από την πλευρά της Κεντροδεξιάς ίσως υπάρξει η έκπληξη που λέγεται Γιάννης Σγουρός! Ο νυν περιφερειάρχης Αθηνών-Πειραιώς την τελευταία δεκαετία εκλέγεται με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ ως νομάρχης Αθηνών και στη συνέχεια περιφερειάρχης.
Από τις προηγούμενες όμως εκλογές επιχείρησε παρασκηνιακά να κατέβει ως ανεξάρτητος και να πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ, καθώς οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα δε είναι και τόσο καλές.
Τώρα ο κ. Σγουρός με μία κίνηση του που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως, απέστειλε επιστολή προς τα πρωθυπουργό με την οποία θέτει στη διάθεση του την παραίτησή του επειδή δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στο λεκανοπέδιο.
Στόχος όπως λέγεται πλέον του κ. Σγουρού είναι να κερδίσει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη στήριξη της ΝΔ ως εναλλακτική και δυναμική απάντηση στον πιθανό υποψήφιο της Κεντροαριστεράς, δηλαδή τον κ. Καμίνη.
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει από τώρα τις προθέσεις και ιδίως τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, καθώς μέχρι τις δημοτικές εκλογές απομένουν 11 μήνες αν γίνουν κανονικά ή και περισσότεροι να ικανοποιηθεί το αίτημα των τοπικών αρχόντων να πραγματοποιηθούν το Ιούνιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ από τη στιγμή που βρίσκονται σε φάση επαναπροσδιορισμού και ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς στη χώρα μας, με τον διάλογο να προχωρά με σημαντικά εμπόδια και την καχυποψία να κυριαρχεί για τις πραγματικές προθέσεις της κάθε πλευράς.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε