Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καμμένος: Έξω από την πολιτική αντιπαράθεση οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Άμυνα της χώρας να μείνει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση και να υπάρξει εθνική πολιτική ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια ενώ αναφέρθηκε και στο ταξίδι στο Καστελόριζο και την στάση της Αντιπολίτευσης.

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη συζήτηση του Προϋπολογισμού είπε πως «είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια εποχή όπου η πολιτική αντιπαράθεση είναι οξεία αλλά θα ήθελα για το θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να γυρίσουμε πίσω στην εποχή που η Βουλή ψήφιζε ομόφωνα υπέρ. Τα θέματα της Άμυνας και των ΕΔ δεν πρέπει είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης» και πρόσθεσε «σας διαβεβαιώνω ότι η βούληση μου, είναι να χαραχθεί από κοινού μια εθνική πολιτική στα θέματα της Εθνικής Άμυνας…

Το κάναμε και στο πρόσφατο νομοσχέδιο όταν έκανα δεκτές όλε στις παρατηρήσεις που έκανε η Αντιπολίτευση. Είναι η ώρα και με την ψήφιση του Προϋπολογισμού και τις δαπάνες του ΥΠΕΘΑ όλοι μαζί να τον ψηφίσουμε και να στείλουμε ένα μήνυμα από την Βουλή ότι μπορεί αν έχουμε οξείες αντιπαραθέσεις αλλά η Εθνική Άμυνα είναι κοινή».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που οργάνωσε στο Καστελόριζο με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής που δέχθηκαν να συμμετάσχουν (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΧΑ) και τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηριστικά είπε πως «θέλω να κάνω δύο διευκρινίσεις. Ο ίδιος επικοινώνησα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον παρακάλεσα να συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση. Μου είπε ότι θα εξετάσει την συμμέτοχη βουλευτών της ΝΔ μόνο εάν πρόκειται για συνεδρίαση της Επιτροπής. Και στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και βγήκε η ανακοίνωση από το υπουργείο.

Την παραμονή της επισκέψεως, όμως, με μεγάλη μου λύπη ενημερώθηκα από τον τομεάρχη της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει γιατί δεν συνεδριάζει η εθνική επιτροπή εξωτερικής πολιτικής στο ΥΠΕΞ». Αυτός όμως, είπε ο Καμμένος «δεν έχει να κάνει με το ΥΠΕΘΑ εγώ όποτε μου ζητηθεί να γίνει ενημέρωση από εμένα ή από τους αρχηγούς των ΕΔ αυτή θα γίνει…» (παίρνοντας έτσι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανώς αποστάσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών).

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως «η αποστολή στο Καστελόριζο δεν ήταν δυνατόν να ακυρωθεί γιατί θα έστελνε λάθος μήνυμα…» και επιτέθηκε στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που έβγαλαν ανακοινώσεις για τις «φωτογραφίες» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ μιλώντας για «τεχνητό πολιτικό οφσάιντ, που θέλησαν να προβάλλουν τους συμμετέχοντες στην επίσκεψη και όχι το στόχο…»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «δεν έχουμε διάθεση για εντυπωσιασμούς…» και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του λέγοντας ότι « οι ανακοινώσεις που κάνει δεν είναι ανακοινώσεις με εμπλοκή στην εξωτερική πολιτική, αλλά απάντηση στην προκλητικότητα σε εκείνους που αμφισβητούν 16 ελληνικά νησιά, μιλάνε για κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης και απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση…»

Ο Καμμένος απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε πως και ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν πει το «βυθίσατε το ΧΟΡΑ» τις ίδιες «κινήσεις» είχε κάνει με τους τότε υπουργούς του Γεράσιμο Αρσένη και Γιάννης Χαραλαμπόπουλο… ενώ κοιτάζοντας προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης πρόσθεσε « τώρα για άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης που με όσα λένε σε ανακοινώσεις και μέσω εντύπων τους, που όταν καλούνται στην δικαιοσύνη τρέχουν να φύγουν, εγώ θα τους πως ότι την παράδοση του Γιάννου Παπαντωνίου, τον οποίο υπηρετήσατε … δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε…»

Ο κ. Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπε ότι ενώ ο προϋπολογισμός του Υπουργείου μειώθηκε έγιναν πολλά περισσότερα. Με τις οικονομίες που κάναμε όχι μόνο εξοπλίσαμε καλύτερα τις ανάγκες των ΕΔ αλλά ενισχύσαμε τα στελέχη και παράλληλα αυξήσαμε την κοινωνική προσφορά. Παράλληλα μιλώντας για την οικονομική πολιτική άσκησε επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε