Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καμμένος: “Κανένα στέλεχος των ΕΔ δεν έχει νοσήσει από φυματίωση”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος των ΕΔ που να έχει νοσήσει από φυματίωση και κατηγόρησε προσωπικά τον βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη, ότι έδωσε την ψευδή είδηση σε sites. Έντονη αντίδραση του “γαλάζιου” βουλευτή που κατηγόρησε τον υπουργό ως «προβοκάτορα» και «συκοφάντη»

«Δεν υπάρχει κανένας στις ΕΔ που να έχει νοσήσει από φυματίωση, πρόκειται περί ψευδών ειδήσεων» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην επιτροπή της Βουλής κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στο θέμα που χθες δημοσιεύτηκε αρχικά σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα και αναπαρήχθη από τον Τύπο, για κρούσματα φηματίωσης σε στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και του το έθεσε ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης διέψευσε την είδηση.

«Δεν υπάρχει κανένα θύμα…» είπε ο υπουργός και κατηγόρησε προσωπικά τον γαλάζιο βουλευτή λέγοντάς του ότι «εσείς προσωπικά διαρρεύσατε και δώσατε στοιχεία στο «onalert.gr» ότι υπάρχουν κρούσματα φυματίωσης σε στελέχη των ΕΔ….».

“Σκοτωμός” Δαβάκη – Καμμένου

Αμέσως ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, αντέδρασε, ζητώντας από τον Πάνο Καμμένο, εάν έχει στοιχεία ότι ήταν αυτός που έδωσε στοιχεία σε οποιονδήποτε να τα καταθέσει αντιθέτως του είπε πως «είστε προβοκάτορας, πείτε μου ένα στοχείο ότι εγώ έδωσα αυτές τι πληροφορίες, άλλοι είναι εκείνοι και όχι εγώ που συνεργάζεστε και έχετε σχέσεις με blogs».

Ο Πάνος Καμμένος, μπορεί να μην έδωσε κανένα στοιχείο σε γνώση της Επιτροπής γι’ αυτή την προσωπική «φωτογράφιση» που έκανε εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ αλλά προς επίρρωση των λεχθέντων του είπε πως «εσείς είστε που σήμερα, το επαναφέρατε και πάλι το θέμα…».

Ο κ. Πάνος Καμμένος πάντως πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα στέλεχος των ΕΔ που να έχει νοσήσει από φυματίωση. Το ότι κάποια στελέχη βρέθηκαν να είναι θετικοί στον ιό, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα στελέχη και οι οικογένειές τους, όπως και των Αστυνομικών αντίστοιχα και των Λιμενικών έχουν εμβολιαστεί. Όποιο ακόμα και παιδί κάνει μαντού εάν του γίνουν εξετάσεις θα βρεθεί θετικός, αυτό δεν σημαίνει ότι νοσεί. Ευτυχώς κανένα από όλα τα στελέχη των ΕΔ, του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ δεν έχει μέχρι στιγμής νοσήσει γιατί όλοι έχουν εμβολιαστεί. Το γεγονός μάλιστα ότι η είδηση αυτή είναι ψευδής και δεν έχει νοσήσει κανένα στέλεχος των ΕΔ – τόνισε- μου το επιβεβαίωσαν και πριν λίγο – όταν ο βουλευτής της ΝΔ επανέφερε το θέμα – εκ νέου η Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΕΔ».

Συνδικαλιστικό δικαίωμα στις ΕΔ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έδειξε θετικός να συζητήσει και την τροπολογία που προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ότι θα καταθέσουν βουλευτές της συμπολίτευσης για την ίδρυση συνδικαλιστικών ενώσεων στις ΕΔ.

Ο κ. Πάνος Καμμένος είπε πως δεν είναι αντίθετος με κάτι τέτοιο, βεβαίως μέσα στο πλαίσιο των ιδιαιτεροτήτων που έχουν οι ΕΔ και κάποιων ασυτηρών προυποθέσεων που θα πρέπει να τεθούν, ενώ παράλληλα υπενθύμισε πως το 1993 όταν δόθηκε το δικαίωμα στα Σώματα Ασφαλείας ήταν ο εισηγητής του νομοσχεδίου για το κόμμα της ΝΔ και όπως σημείωσε και «τότε βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπήρχε στο ΛΣ που υπαγόταν σε στρατιωτικό καθεστώς».

Αξιοποίηση περιουσίας των ΕΔ και ΜΟΜΚΑ

Σε ό, τι αφορά τα δύο από τα τέσσερα σκέλη του νομοσχεδίου που αφορούν την αξιοποίηση της περιουσίας τους στρατού και της επανίδρυσης της ΜΟΜΑ και μετενομασία της σε ΜΟΜΚΑ, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε: “Όταν λέμε αξιοποίηση της περιουσίας του Στρατού δεν μιλάμε για την οποιαδήποτε πώληση ακίνητης περιουσίας, αλλά για μισθώσεις για 50 ή έως και μέχρι 99 χρόνων της ακίνητης περιουσίας που σήμερα ανήκει στις ΕΔ και ρημάζει… Τα δε έσοδα αυτά δεν θα πάνε στο χρέος, για αυτό και λέμε μακριά από εμάς οι όποιες παρομοιώσεις περί ΤΑΙΠΕΔ των ΕΔ, αλλά θα πηγαίνουν αποκλειστικά για την ενίσχυση των αντίστοιχων ταμείων και των μετοχικών ταμείων. Αξιοποιείται ένα στοιχείο που ανήκει στον Στρατό, τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν για τα στελέχη του Στρατού”.

Μάλιστα, ο κ. Πάνος Καμμένος ανέφερε πως υπάρχει πρόταση για μίσθωση και αξιοποίηση των Φλεβών για πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα προσφέρει έσοδα στο Ναυτικό για τα στελέχη του μέχρι και 100 εκατ. ευρώ.

Σε ό, τι δε αφορά τη ΜΟΜΚΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν πάμε να ιδρύσουμε μια δημόσια υπηρεσία για να αντικαταστήσουμε τις ιδιωτικές τεχνικές εταιρείες. Η ΜΟΜΚΑ θα είναι για να κάνει έργα εκεί που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιωτικές τεχνικές επιχειρήσεις να αναλάβουν ένα έργο. Ρωτήστε, είπε χαρακτηριστικά, τους δημάρχους με διαφορετική προέλευση όπως του Αη Στράτη ή της Ικαρίας για να σας πούν.

Επίσης σημείωσε ότι με την ΜΟΜΚΑ οι ΕΔ θα μπορούν να αξιοποιήσουν μηχανήματα όπως αυτά της ασφαλτόστρωσης που έχει η Ρόδος και δεν έχει χειριστές για να τα χρησιμοποιήσει. Αυτά, είπε, τα μηχανήματα μπορεί να τα πάρει ο στρατός που έχει στελεχιακό δυναμικό να τα χειριστεί και αντισταθμιστικά με προτεραιότητα να κάνει μια σειρά έργων στην Ρόδο και μετά να αξιοποιηθούν τα μηχανήματα αυτά όπου υπάρχει ανάγκη και στην χώρα. Εάν βέβαια, είπε ο υπουργός, ο δήμος Ρόδου βρεί το προσωπικό και ζητήσει πίσω τα μηχανήματα αυτά θα του επιστραφούν. Στις δε παρατηρήσεις της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλης ότι «με την ΜΟΜΚΑ εγείρονται μια σειρά από εργασιακά θέματα όπως την χρησιμοποίηση των στρατιωτών που δεν μπορούν να αρνηθούν υπηρεσία σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα» ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «η ΜΟΜΚΑ δεν πρόκειται ακολουθήσει εξαντλητικές διαδικασίες εργασίας, δεν μπορώ να τους δώσω βεβαίως βαριά και ανθυγιεινά όπως δεν παίρνει βαριά και ανθυγιεινά ο πιλότος που πετάει ένα αεροσκάφος, όμως δεν πρόκειται να γίνουν καταχρήσεις…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε