Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καμμένος: Κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Καμμένος: Κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Σε κεκλεισμένων των θυρών, απόρρητη ενημέρωση για τις παραβιάσεις και την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο θα προχωρήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

Αυτό προανήγγειλε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής στη Βουλή κατά τη συζήτηση κύρωσης μνημονίου συνεργασίας στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών με τη Νορβηγία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημείωσε πως «το υπουργείο και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην αναθεώρηση των στρατηγικών σχεδιασμών ανάλογα με τις εξελίξεις και σε σχέση με την προκλητικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία».

Για τα μέτρα αυτά που λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την προκλητικότητα της Άγκυρας ο κ. Πάνος Καμμένος είπε πως θα ενημερώσει σε απόρρητη συνεδρίαση την επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επίσης δήλωσε ικανοποιημένος και δικαιωμένος για όσα είχε αναφέρει στις 2 Μαρτίου σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με το ότι «η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ όταν ξεκινήσουν οι εργασίες…» Ο κ. Πάνος Καμμένος ανέφερε πως τότε είχε κάνει αυτή την «ενημέρωση» βασισμένος «στις ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η Τουρκία και σκοπός του ήταν να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, η Βουλή αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί για όσα επρόκειτο να συμβούν…»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μάλιστα αναφέρθηκε επικριτικά για τις επιθέσεις που είχε δεχθεί τότε για αυτή την ενημέρωση που είχε κάνει από το Ποτάμι που τον χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο και ανεύθυνο» αλλά και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη που με ανάρτησή του στο facebook τον είχε χαρακτηρίσει «σφουγγαρίστρα της Δεξιάς που παράγει κίνδυνο…»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του επισήμανε ότι «όταν ο υπουργός ή το υπουργείο θέλει να κάνει τέτοιου είδους διαρροές δεν τις κάνει με αυτό τον τρόπο… Τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με εκ πλαγίου διαρροές από το υπουργείο αλλά με ουσιαστική ενημέρωση όλων των πλευρών» ενώ για το σχόλιο «σφουγγαρίστρα της Δεξιάς» που του είχε αποδώσει στο διαδίκτυο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος του είπε «αφορούσε την προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Καμμένος να τα φορτώνει όλα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και να ξεπλένει την κυβέρνηση Καραμανλή για ευνόητους πολιτικούς λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε