Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καμμένος: “Πληρωμή των φαρμακοποιών μέσω συμψηφισμού”

Καμμένος: “Πληρωμή των φαρμακοποιών μέσω συμψηφισμού”

 Τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% «όπως έχει προσυμφωνηθεί» και την πληρωμή, μέσω συμψηφισμού, των απαιτήσεων των φαρμακείων, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι ανάγκη να εκταμιεύσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο» αλλά όπως είπε «εάν δοθούν επιταγές οι οποίες θα εισπράττονται μόνον από το δημόσιο, θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των οφειλών και θα μπορέσουν να λειτουργούν τα φαρμακεία και οι ασφαλισμένοι να βρίσκουν τα φάρμακά τους».

Ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκαν επίσης και οι κ. κ. Κουίκ, Κουράκος, Μαριάς, Μελάς και Μανώλης, ενημερώθηκε για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ τα μέλη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έθεσαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων τρία σημεία για την ομαλή λειτουργία των φαρμακειών. Πρώτον να προωθηθεί ο συμψηφισμός των οφειλών του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, δεύτερον η πίστωση των φαρμακοβιομηχανιών προς τα φαρμακεία να διαρκεί δύο μήνες και τρίτο, να βγουν από τις λίστες του Τειρεσία οι φαρμακοποιοί στους οποίους χρωστά το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ.ω Καμμένος υποστήριξε ακόμη πως αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ «όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση και οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση πριν από τις εκλογές -ένα ακόμη ψέμα – τότε θα φτάσουμε στο σημείο που δεν θα μπορεί κανένας ασφαλισμένος να έχει τα φάρμακα που απαιτούνται για την επιβίωσή του».

Τέλος ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως «αντί να προτάσσει τις πληρωμές στους τοκογλύφους των παράνομων δόσεων, με επιτόκια επτά φορές πάνω τα οποία εξυπηρετούν τους διεθνείς τραπεζίτες, έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την ασφάλεια, την υγεία και την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξανά δωρεάν φάρμακα από Δευτέρα στην Αθήνα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε