Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καμμένος και Μιχαλολιάκος στήνουν κάλπες και για Παπαδήμο και Παπανδρέου!

Καμμένος και Μιχαλολιάκος στήνουν κάλπες και για Παπαδήμο και Παπανδρέου!

– Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την πρόταση Καμμένου για παραπομπή Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου για την λίστα Λαγκάρντ
Καμμένος: Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρότασή μας για παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου
– Πληροφορίες για εκνευρισμό γαλάζιων βουλευτών από την στήριξη Σαμαρά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
– Κάποιοι βλέπουν ακόμα και διαρροές στην μυστική ψηφοφορία

Τέσσερις κάλπες θα στηθούν στην Βουλή για την λίστα Λαγκάρντ με πρωταγωνιστές 2 πρώην πρωθυπουργούς και 2 πρώην υπουργούς Οικονομικών.

Ήδη έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή.

Η μια είναι η κυβερνητική πρόταση που προβλέπει την παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η άλλη είναι η πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει την παραπομπή και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και η τρίτη είναι αυτή που αναμένεται να προκαλέσει τις μεγαλύτερες αναταράξεις στην κυβέρνηση και είναι αυτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία ζητεί την παραπομπή σε προανακριτική εκτός από τους κυρίους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου και τους κυρίους Λουκά Παπαδήμο και Γιώργο Παπανδρέου.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαίρεσε τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρότασή του για Προκαταρκτική επιτροπή για μικροκομματικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την αναζήτηση της αλήθειας και την πολιτική βούληση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι: “Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την πρόταση Καμμένου για παραπομπή Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου για την λίστα Λαγκάρντ.”

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος είπε «ναι» στην πρόταση για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η Χρυσή Αυγή έχει 18 βουλευτές, το ίδιο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ετσι βγαίνουν τα κουκιά για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός για να στηθεί κάλπη.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρότειναν την παραπομπή σε προανακριτική των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών, κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, καθώς και των δύο πρώην πρωθυπουργών, κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου. Οι κατηγορίες αφορούν νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Την πρόταση παρουσίασε αναλυτικά στην Κ.Ο. ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ενώ προηγήθηκε μια σύντομη εισήγηση του κ. Καμμένου αναφορικά με την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και, στη συνέχεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσει να στηρίξει την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να συμπληρωθούν οι 30 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, μετά τα όσα είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την υπόθεση.

«Ο λαός αυτή τη στιγμή απαιτεί απόδοση δικαιοσύνης και πρέπει όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού και πατριωτικού τόξου να ενωθούν. Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια» είπε ο κ. Καμμένος, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρότασή του.

Προσέθεσε ότι το κόμμα του θα συνυπογράψει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για σύσταση προανακριτικής, αλλά εκτίμησε πως η πρόταση του κόμματός του καλύπτει όλες τις άλλες προτάσεις. Είπε, επίσης, ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις στήριξης της πρότασης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλιβερή εμφάνιση Παπακωνσταντίνου – Δεν έδωσε καμία απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα – Η μεγάλη αντίφαση στην οποία υπέπεσε

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου για υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε