Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καναδάς: Θα υπάρξει αναταραχή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Καναδάς: Θα υπάρξει αναταραχή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Καναδικό δημοσίευμα υποστηρίζει τα παραπάνω, επικαλούμενο μάλιστα «διπλωματικές πήγες από την Ελλάδα»…

Τουλάχιστον αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας του Καναδά The Globe and Mail. Ο απεσταλμένος της, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές της Ελλάδας, αναφέρει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, προβλέπονται διαδηλώσεις και αναταραχές στη χώρα από τη νεολαία που, όπως επισημαίνει, δεν έχει να χάσει τίποτε καθότι η ανεργία στους νέους βρίσκεται στο 50%.

Ο Έρικ Ρεγκιουλι, αναφέρει πως οι ελληνικές εκλογές έδωσαν νίκη σε κεντροδεξιά φιλομνημονιακά κόμματα, αλλά ανέδειξαν επίσης τις βαθιές διαφορές ανάμεσα στους ψηφοφόρους, που εμφανίστηκαν διχασμένοι ανάμεσα στο φόβο για τα μέτρα λιτότητας και το φόβο για την έξοδο από την ευρωζώνη.

«Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε τη δημοτικότητά του από τις εκλογές του Μαΐου, μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στις συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, πιθανόν οδηγώντας σε μια ασταθή κυβέρνηση, καθώς καίριες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν για την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία και πώς πρέπει να σωθεί» σημειώνει ο ανταποκριτής της καναδικής εφημερίδας.

Με ανταποκρίσεις από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και με απευθείας ανταποκριτές στην Αθήνα, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και οι εφημερίδες του Καναδά τονίζουν πως νίκησαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά φαινόταν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα, αύξησε τις δυνάμεις του παραμένοντας στη δεύτερη θέση.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, αναφέρουν οι ανταποκρίσεις, αποτυπώνει τη θέληση των Ελλήνων να παραμείνουν στην Ευρώπη και ανακουφίζει τους ηγέτες της ευρωζώνης και του κόσμου, καθώς ένα διαφορετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξαναγκάσει τη χώρα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, παρασύροντας σε διάλυση την ευρωζώνη με τεράστιες συνέπειες στη διεθνή οικονομία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε