Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση – Ποιές εξαιρέσεις δέχεται ο Βενιζέλος

Κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση – Ποιές εξαιρέσεις δέχεται ο Βενιζέλος

Κανείς από τους 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας αποφάσισε η Κ.Ο. του κόμματος, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έβγαλε… μεγάλο νικητή των Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φάνηκε από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να συγκρουστεί με τους «κορυφαίους» του κόμματος, που ζήτησαν χθες σε έντονο τόνο να συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Σήμερα ωστόσο οι τόνοι δεν ανέβηκαν.

Ωστόσο, αφήνεται ένα παράθυρο για τη συμμετοχή στελεχών, αλλά μόνο εκείνων που ήταν μεν υποψήφιοι αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν την περασμένη Κυριακή. Σε νομούς που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει κανέναν βουλευτή. Δεν αποκλείεται επίσης να προταθούν πρώην βουλευτές αλλά άνθρωποι της επιστήμης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ονόματα όπως:

Κώστας Καρτάλης Μαγνησία
Κατερίνα Μπατζελή Φθιώτιδα
Δημήτρης Λιντζέρης Β Πειραιά
Δημήτρης Καρύδης Α Πειραιά
Μιχάλης Καρχιμάκης Λασίθι
Μανώλης Όθωνας Ρέθυμνο
Δημήτρης Ρέππας Β Αθήνας

Ο κ.Βενιζέλος μίλησε για κυβέρνηση αναλογικής ευθυνης. Είπε για οριακή εξαίρεση στην απόφαση να μην μετεχει κανεις από τους 33 να μετέχουν πολιτικά στελέχη εξωκοινοβουλευτικά.

Aπό το ΠΑΣΟΚ λένε τώρα ότι έχουν πει εξαρχής όχι στους τεχνοκράτες. Το κλίμα που βγαίνει είναι ότι “εμείς θα θέλαμε ουσιαστική πολιτική συμμετοχή στην κυβέρνηση αλλά από την στιγμή που η ΔΗΜΑΡ συμπεριφέρεται έτσι κρατάμε κι εμείς τις αποστάσεις μας.”

Η γραμμή Βενιζέλου πέρασε χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις. Μόνο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντέδρασε αλλά, όπως αναφέρουν πληροφορίες, όχι σε υψηλούς τόνους. Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ή στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό, δεν έφεραν αντίδραση, όπως έγινε το βράδυ της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένει ο Βενιζέλος! Όχι δικοί μας στην κυβέρνηση! Μόνο τεχνοκράτες και άνθρωποι της επιστήμης – Συνεχίζεται η θυελλώδης Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Κλειδώνει σήμερα η κυβέρνηση – Τα πρόσωπα-κλειδιά και οι εσωκομματικές γκρίνιες

Την Παρασκευή πιθανότατα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Ο Γ.Παπανδρέου θέλει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση – Σε ποιούς τηλεφώνησε

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε