Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Καπέλο” στον Πάγκαλο ο πρωθυπουργός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Δεν έχω θεσμικό ρόλο συντονιστή. Συντονιστής είναι ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 

Θεόδωρος Πάγκαλος, δύο 24ωρα μετά τη δήλωσή του  ότι κανείς «δεν μπορεί να μου μπει καπέλο».

Μιλώντας στο Mega, για το υπό σχεδιασμό υπουργείο Συντονισμού ο κ. Πάγκαλος έκανε ένα βήμα πίσω προσπαθώντας να εκτονώσει την όποια ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού.

Επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευτσης Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικά αυτόχειρα» καθώς εάν μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα θα έχει προχωρήσει «στην πολιτική του αυτοκτονία».

«Δεν έχει νόημα να τον αποτρέψεις γιατί το πιθανότερο είναι να το ξανακάνει» είπε, υποστηρίζοντας ότι «το έκανε και με την Πολιτική Άνοιξη, που κατέληξε ένα κεντροδεξιό κόμμα με μοναδικό σημείο αναφοράς το Σκοπιανό».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπογράμμισε, ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού να αποφασίσει εάν θα συστήσει υπουργείο Προεδρίας που θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο.

Τόνισε, επίσης, ότι το έργο που του είχε ανατεθεί ήταν η παρακολούθηση της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η σύγκληση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο συντονισμός θεμάτων, που του αναθέτει ο πρωθυπουργός κατά περίπτωση, και τώρα η παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου.

«Αυτό θα συνεχίσω να κάνω» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι ο συντονισμός δεν είναι κατ’ ανάγκη δουλειά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. «Έχω αποδεχθεί ότι είμαι ένα είδος μπαλαντέρ» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης Γ. Ραγκούση.

Αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι «με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει η δυνατότητα να μου πει ‘καπέλο’», ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ήταν απάντηση σε μία γενική ερώτηση, εξηγώντας ότι δέχεται κάθε συνεργασία, αλλά δεν δέχεται να τον ελέγχουν. «Το κεφάλι μου δεν ανέχεται ‘καπέλα’», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική που έχει δεχθεί για την υποψηφιότητα της συζύγου του Χριστίνας Χριστοφάκη στο Δήμο Σαρωνικού, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πρόκειται για «κακοηθέστατη επίθεση» και μία «άθλια συζήτηση που δείχνει το κατώτατο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει ο πολιτικός διάλογος».
Υποστήριξε, ακόμα, ότι το όνομα της συζύγου του ήταν η μόνη πρόταση που υπήρχε από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε