Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καψής: «Και οι 3 θα στηρίξουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση Παπαδήμου»

Την ώρα που ο πρωθυπουργός μπαίνει σε μαραθώνιο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαλύει τα σενάρια ανασχηματισμού.

«Και τα τρία κόμματα θα στηρίξουν μέχρι τέλους αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε ο Παντελής Καψής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προχωρά πολύ σοβαρά».

«Μην κοροϊδευόμαστε, είναι μία ιδιαίτερη κυβέρνηση με κόμματα που έχουν διαφωνίες μεταξύ τους, άρα όλο αυτό το εγχείρημα έχει τις δικές του δυσκολίες. Το θετικό και το σημαντικό είναι ότι τις ξεπερνάμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.

Ο κ. Καψής ρωτήθηκε και για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τι πρόκειται να γίνει, με την τρόικα να ζητά επιτακτικά τη μείωσή τους. «Το πιο προκλητικό που τίθεται στους κοινωνικούς εταίρους, είναι να βρουν μία συμφωνία τέτοια που να βοηθάει την ανταγωνιστικότητα», είπε.

«Πρέπει αυτά τα ζητήματα να τα πάρουν επάνω τους και οι κοινωνικοί εταίροι, η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, οι ηγεσίες τους πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε όλοι ευθύνη σε αυτή την ιστορία. Πάμε να πάρουμε 130 δισ. ευρώ και πρέπει, για αυτά τα λεφτά, να πείσουμε όλο τον κόσμο, ότι είμαστε πρώτοι εμείς που καταλαβαίνουμε το πρόβλημα», τόνισε.

Χαρακτήρισε μονόδρομο την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή και διεμήνυσε ότι «αν χαθεί ο έλεγχος θα πάμε σε καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές».

Για την ανταλλαγή ομολόγων είπε ότι είναι δύσκολη, ότι «έχουμε μπροστά μας τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα που θα μας δεσμεύσει για την επόμενη τριετία» και μίλησε για «μαραθώνιο για να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα το τετ α τετ Παπαδήμου-Σαμαρά – Το πολιτικό κόστος φοβούνται τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση – Αγριεμένη έρχεται στην Αθήνα η τρόικα

Πείτε την αλήθεια στον λαό για το PSI και τα μέτρα που θα ληφθούν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε