Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: Η τρόικα δεν ζήτησε μειώσεις μισθών και συντάξεων

Αυτό είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικαλούμενος συνομιλίες του με τροϊκανούς.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, o κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε οτι δεν έχει ακούσει από την Τρόικα να λέει να κοπεί ο κατώτατος μισθός, ή οι συντάξεις κ.λπ. “Δεν μου έχουν πει τέτοιο πράγμα. Μιλάω συχνά μαζί τους τηλεφωνικά. Ξεκάθαρα. Το μόνο πράγμα που μου έθεσαν τηλεφωνικώς, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είναι μια φράση του στυλ: “τι έπαθες ξαφνικά και ζητάς εκλογές στις 8 Απριλίου; “. Δεν ζητάω εκλογές. Το αντίθετο. Δεν μου είπαν τίποτα άλλο. Περιμένω να τους ακούσω, να φέρουν τα χαρτιά τους. Θα ξαναφύγουν να πάνε πίσω για να φέρουν τις τελικές εκτιμήσεις στα μέσα Φεβρουαρίου”, είπε.

Επανέλαβε τέλος ότι μπορεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εάν δεν σοβαρευτούν τα κόμματα που την στηρίζουν. “Εάν σοβαρευτούν, δεν έχω λόγο να το κάνω αυτό. Αλλά, δεν τους βρίσκω τόσο σοβαρούς όσο απαιτούν οι καταστάσεις”, είπε.

Διευκρίνισε ότι ζητά από τα άλλα κόμματα “να μπορούμε να είμαστε ‘μονομπλόκ’ απέναντι στη Τρόικα. Αυτό είναι το ζητούμενο και για αυτό πιέζω”. Όπως είπε, δεν έχει καμία όρεξη να φύγει και πρόσθεσε ότι ήταν να γίνει μια συνεδρίαση των 3 αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, το είχε ζητήσει ο ίδιος και είχε φανεί ότι μπορεί να γίνει. “Αν δεν γίνει, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Οπότε, λοιπόν, κάνουμε κακό και όχι καλό. Δεν είναι θέμα διορίας. Είναι θέμα απαιτήσεως των καταστάσεων”, κατέληξε

Διαβάστε
Νέα προειδοποίηση για αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε