Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: «Καλώς ήρθατε στη λογική»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η χώρα χρειάζεται ένα γερό πρωθυπουργό. Όχι έναν πρωθυπουργό μαριονέτα. Χρειάζεται κυβέρνηση εξόχως πολιτική» είπε στη Βουλή ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά τον πρωθυπουργό, τον οποίο καλωσόρισε στη… λογική! «Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόταση που έχω κάνει εδώ και 18 μήνες. Χαίρομαι που την παραμονή της καταστροφής ο πρωθυπουργός δέχτηκε να ξεκινήσει διαβουλεύσεις» τόνισε και πρόσθεσε πως έπρεπε να περάσουν 18 μήνες καταστροφικής πολιτικής για να δεχτεί ο Γ. Παπανδρέου να αποχωρήσει και να κάνει δεκτή την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο κ. Καρατζαφέρης έκρινε ότι χρειάζεται κυβέρνηση εξόχως πολιτική με τους καλύτερους, στην οποία θα μετέχουν «οι ικανότεροι, οι καλύτεροι, οι αποφασισμένοι», εκείνοι που θα πάνε να συναντήσουν Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο και Ρεν. «Αν αυτό δεν εξυπηρετεί την αξιωματική αντιπολίτευση, το καταλαβαίνω, δεν το σέβομαι», είπε.

Τόνισε όμως ότι «όλοι μας πρέπει να φροντίσουμε να βγει η Ελλάδα από το βάλτο. Θα βγει αν υπάρχει δυνατή κυβέρνηση από την οποία δεν μπορεί να απουσιάζει η ΝΔ».

Χαρακτήρισε ηρωική την κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να σηκωθούν και να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό. Αλλά άφησε αιχμές για εκείνους που νωρίτερα του «φώναζαν» να παραιτηθεί: «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να βλέπω ανθρώπους που ευεργετήθηκαν να είναι εναντίον εκείνων που τους ευεργέτησαν».

Και έκλεισε την ομιλία του με τη φράση: «Ζήτω η πατρίδα»

ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης – Θα ξεκινήσω επαφές για κυβέρνηση συνεργασίας – Αν δεν ευοδωθούν μένω στην εξουσία

Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε