Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: «Λαγός της ΝΔ ο Δημαράς»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Δημαράς, βρέθηκαν στο στόχαστρο του προέδρου του ΛΑΟΣ.

«Για εμάς, τί Σαμαράς, τί Δημαράς, είναι το ίδιο πράγμα», τόνισε από τα Γλυκά Νερά ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε πως βρισκόμαστε πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές και οι εκβιασμοί από τα δύο μεγάλα κόμματα και οι υπόγειες διαδρομές συνεχίζονται.

«Πάμε στις κάλπες, χωρίς να ξέρουμε τί αντιπροσωπεύει ο καθένας», είπε και αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε προ μηνών μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Γ. Δημαρά. «Πίσω από τον κ. Δημαρά, βρίσκονται κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης και χαρακτήρισε τον κ. Δημαρά ως ένα πρόσωπο που δεν ξέρει ποιος το προωθεί και από που αντλεί τη δύναμή του και είπε ότι η υποψηφιότητα Δημαρά είναι συσκότιση των πραγματικών περιστατικών που συνοδεύουν τις εκλογές.

Είπε επίσης ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τον Γιάννη Δημαρά, αλλά ανέφερε ότι αν στο διάδρομο της Βουλής του είπα και μια καλησπέρα αυτό δεν σημαίνει και συνάντηση. Τέλος χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Δημαρά ως λαγό του κ. Σαμαρά.

Αναφερόμενος στην περαίωση που ξεκίνησε σήμερα, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για φιάσκο και είπε ότι πήγαν σημειώματα ακόμα και σε νεκρούς. Είναι ένα αλαλούμ και ουδείς μπορεί να αντιληφθεί γιατί η κυβέρνηση ξεκινάει μια τέτοια προσπάθεια χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και χαρακτήρισε το μέτρο της περαίωσης μπλόφα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Επίσης, σε άλλη του δήλωση ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, που χαρακτήρισε το στρατό και τα σώματα ασφαλείας ως το πλέον αντιπαραγωγικό κομμάτι της οικονομίας. Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή από την κυβέρνηση και κάλεσε τους υπουργούς Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Χρήστο Παπουτσή να πάρουν θέση για το αν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι αντιπαραγωγικά. Χρειάζονται προσοχή ορισμένα πράγματα, κάτι που δεν έχει το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τέλος επανέλαβε την επίθεση που εξαπέλυσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, με αφορμή την πρότασή της για πολιτικές κυρώσεις και αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στις χώρες που έχουν μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα. Παρομοίασε δε τα επιχειρήματα της κας Μέρκελ με αυτά του Χέρμαν Γκέρινγκ το 1942, όταν, όπως είπε, μιλάει η κα Μέρκελ για τον φορολογούμενο Γερμανό, που πρέπει να πληρώνει τον τεμπέλη Έλληνα.

Οι απόψεις του Γ΄ Ράιχ υπάρχουν στη Γερμανία 70 χρόνια μετά, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ είπε ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή βουλευτή του στην επιτροπή που διερευνά το θέμα της Siemens, εάν κληθεί η επιτροπή να ανακρίνει ξανά τον Χριστοφοράκο στη Γερμανία. Και υποστήριξε ότι η Γερμανία θέλει να επιβάλει άμεση διακοπή ερευνών για την Siemens, ενώ ισχυρίστηκε ότι στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε