Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: “Να μην περιμένουν κάποιοι υπογραφή ευτελισμού!”

– Μόνο τον λόγο της τιμής του θα δώσει ο Γ.Καρατζαφέρης στην τρόικα
– «Θα υποχωρήσουμε σε όλα όμως με τίποτε στην εθνική μας υπερηφάνεια»
– Γιατί δεν πήγε να απαντήσει στην Βουλή ο Λ.Παπαδήμος

Κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Καρατζαφέρη προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ρευστότητα της αγοράς, στην οποία όμως δεν προσήλθε να απαντήσει ο κ. Λ. Παπαδήμος λόγω κρίσιμων επαφών του με την τρόϊκα αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν κάθετος.

«Πρέπει να υπογραφεί αυτή η δανειακή σύμβαση από τον πρωθυπουργό γιατί αυτό που λέει η τρόικα για συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, θα βρουν αντιστάσεις, μόνο και μόνο για λόγους αρχής. Εμείς θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής αυτό που δεσμευόμαστε αλλά υπογραφή ευτελισμού μην περιμένουν κάποιοι».

Και συνέχισε: Να αντιληφθούν και αυτοί ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ γιατί φταίνε και αυτοί. Είναι και δικά τους ανομήματα. (Ζήμενς, Μαν, Λέοπαρντ). Δεν μπορώ να καταλάβω το ίδιο μακαρόνι να έχει στο LIDL του Στρασβούργου 0,29 λ και εδώ 1,10 !!! 3,5 φορές επάνω στον έλληνα που παίρνει του μισούς ή και παρακάτω μισθούς από τη Γερμανία.”

Ο κ.Καρατζαφέρης έκανε άνοιγμα και στον κ.Σαμαρά λέγοντας ότι χαιρετίζει τις προσπάθειες που κατέβαλλε στην Μόσχα.

Και κατέληξε: “Αυτή τη στιγμή μας τιμωρούν για να δείξουν και στους άλλους “να τι θα πάθετε”. Θα υποχωρήσουμε σε όλα όμως με τίποτε στην εθνική υπερηφάνεια.”

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Πάγκαλος, είπε ότι η Κυβέρνηση, η Βουλή και ο λαός έχει την ευθύνη να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτό σημαίνει πρέπει πάψουν ελλείμματα δημόσιου τομέα.
“Αντικείμενο σωφρονισμού δεν πρόκειται να γίνουμε. Ο σκληρότερα εργαζόμενος μισθωτός στην Ευρώπη είναι ο Έλληνας και μετά ο Πορτογάλος και αυτός που δουλεύει λιγότερο και μπράβο του είναι ο Γερμανός με την έννοια ότι είναι οργανωμένοι και είναι παραγωγικότεροι.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε