Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: «Ταγκό ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω οι αλλαγές Διαμαντοπούλου»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα κόμματα της Αριστεράς, η Νέα Δημοκρατία και η Άννα Διαμαντοπούλου τα… άκουσαν από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

Αιχμηρός τόσο για την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και για την “υποχώρηση” του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές που ανακοίνωσε, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Αυτό που ξεκινήσατε μου άρεσε περισσότερο από αυτά που φέρατε σήμερα στη Βουλή», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τις αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο η υπουργός Παιδείας, παρομοιάζοντας τες με «το ταγκό που είναι ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην εικόνα των ελληνικών πανεπιστήμιων με τη διατήρηση του ασύλου, «αυτό το χάλι, αυτό το ρημαδιό για το οποίο δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ και κανείς».

«Σας αρέσει να βλέπετε ελληνικά πανεπιστήμια κάτω από τα πανεπιστήμια Αφρικανικών χωρών; Δεν ξέρετε την πραγματικότητα όλοι οι συνάδελφοι; Δεν ξέρετε μήπως ότι το λαθρεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ δεν μπορεί να το σταματήσει η αστυνομία γιατί είναι η υφαλοκρηπίδα του ασύλου;», σχολίασε για τη θέση της αριστεράς απέναντι στο άσυλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρατηρώντας ότι «έχουμε για κάθε πανεπιστήμιο και ένα Βατικανό».

Κατήγγειλε επίσης ότι το άσυλο διατηρείται τόσα χρόνια «προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κομματικός στρατός της αριστεράς», δηλαδή οι φοιτητές που τους θέλουν περιχαρακωμένους για να γίνονται κομματικά παιχνίδια.

«Τα πανεπιστήμια είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Δεν υπάρχει. Είναι μια συγκεκριμένη προσέγγιση από συγκεκριμένο χώρο και αφετηρία, αυτή για το άσυλο», επέμεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι «έχει και το ΠΑΣΟΚ τα δικά του φταιξίματα», γιατί «το βαρύ ΠΑΣΟΚ» είχε αντιδράσει στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Αναφερόμενος στην «υποχώρηση», όπως την χαρακτήρισε, το υπουργείου στη διάταξη για τα μέλη που θα απαρτίζουν τα συμβούλια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν τους καθηγητές να διδάσκουν ή διαχειριστές, με όποιον κίνδυνο ελλοχεύει. «Εγώ θυμάμαι ένα σπουδαιότατο καθηγητή. Που άφησε ιστορία. Τον Αιμίλιο Μεταξόπουλο που όταν μπερδεύτηκε με τα διοικητικά, ατύχησε ατυχία μεγάλη», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Απευθυνόμενος στη ΝΔ και τη στάση της στο νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε πως όταν το 1982 πήγε στη Βουλή ο νόμος -πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, η τότε ΝΔ του Ευάγγελου Αβέρωφ αποχώρησε από την αίθουσα, «αλλά σήμερα γι’ αυτό για το οποίο το ΠΑΣΟΚ κατανόησε ότι αποτελεί άγονη γραμμή, η ΝΔ λέει όχι» για να καταλήξει ότι για το ΛΑΟΣ πατριωτισμός και πατριωτική στάση είναι να μπαίνει πρώτα η πατρίδα και μετά η οικογένεια. «Αν μέσα σας φτερουγίζει αυτή η ιεράρχηση, τη διεύθυνση μας την ξέρετε», απευθύνθηκε στα έδρανα της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τελευταίες αλλαγές της Διαμαντοπούλου στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε