Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Καρφί” Κεγκέρογλου για τις προμήθειες στο Προσφυγικό

“Καρφί” Κεγκέρογλου για τις προμήθειες στο Προσφυγικό

Tο θέμα της αδιαφάνειας στην ανάθεση προμηθειών, υπηρεσιών και έργων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού θέτει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικώ, Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Αφορμή αποτέλεσε, όπως ο ίδιος αναφέρει, «ολοσέλιδο δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας» σύμφωνα με το οποίο «το αντικείμενο της ενδοκυβερνητικής «σύγκρουσης» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ήταν τόσο το ολίσθημα του κ. Μουζάλα να πει τα Σκόπια “Μακεδονία”, αλλά η διαχείριση της «μερίδας του λέοντος» των προβλεπόμενων κονδυλίων και κυρίως αυτών που θα διατεθούν από την Ε.Ε. για την σίτιση, στέγαση, φροντίδα και μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών, που σύμφωνα με το άρθρο 96 του ν. 4368/16, που αντισυνταγματικά νομοθετήσατε, προβλέπει χωρίς προκήρυξη και χωρίς οποιαδήποτε δημοσιότητα ή διαφάνεια, την εν κρυπτώ ανάθεση προμηθειών και έργων, προφανώς σε υμετέρους…»

Ο κ. Κεγκέρογλου υπογραμμίζει πως «μετά απ’ αυτά που δημοσιεύονται, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος» και ερωτά τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή «ποιο από τα έργα και τις δράσεις θα υλοποιηθούν από τις δημόσιες υπηρεσίες, ποια θα ανατεθούν σε ιδιώτες και με ποια διαδικασία και ποια έργα θα ανατεθούν σε τρίτους φορείς ΜΚΟ ή άλλους και με ποιες διαδικασίες;» Καθώς και «ποια η σκοπιμότητα της αδιαφάνειας, τι φοβάστε ή τι σας εμποδίζει και δεν δημοσιεύετε έστω για μερικές ώρες ή μέρες την πρόθεση της αρμόδιας αρχής, να προβεί σε αναθέσεις προμηθειών, υπηρεσιών και έργων;»
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε