Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καρφιά Κυριάκου και κατά Σαμαρά – «Οι πολιτικοί αρχηγοί παίζουν μποξ χωρίς γάντια»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Αιχμές ακόμη και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, φτάσαμε πάλι στο σημείο όπου οι πολιτικοί παίζουν μποξ χωρίς γάντια κι αυτό δεν κάνει καλό στη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του και πρόσθεσε ότι «τους κηπουρούς, τους αντικατέστησαν έμπειροι κομματικοί υλοτόμοι!».

«Θα μπορούσε αυτή να είναι μια συζήτηση που θα κατέληγε να ψηφίσουν πολλά κόμματα, μια ψήφος από κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Δυστυχώς, αυτό δεν έμελλε να γίνει και η συναίνεση που υποτίθεται πως ήθελε η κυβέρνηση έμεινε στα λόγια. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε τολμηρή πρόταση δεν την υλοποίησε γιατί δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από «βαθύ» ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

«Εμείς ως ΝΔ κάναμε την υπέρβαση, δεχτήκαμε να συμμετέχουμε, όμως ο κ. Παπανδρέου έκανε πίσω. Μπορούσε να γίνει η υπέρβαση, αλλά η ευκαιρία χάθηκε».

Εκτίμησε επίσης ότι η κυβέρνηση θα λάβει μεν την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός όμως θα βγει αποδυναμωμένος από αυτή τη διαδικασία ενώ σχετικά με την νέα κυβερνητική σύνθεση ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως πρόκειται για «ανασχηματισμό βιτρίνας κι όχι ουσίας», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου «αδύναμο πρωθυπουργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τολμηρές προτάσεις Μητσοτάκη για τους βουλευτές – Tι λέει στο NewsIt

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε