Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κάρολος Παπούλιας: "Οι δικοί μας άνθρωποι ήταν κάποτε μετανάστες"

Κάρολος Παπούλιας: `Οι δικοί μας άνθρωποι ήταν κάποτε μετανάστες`
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2010 | 21:32
Πρώτη δημοσίευση: 20.02.2010 | 21:16

"Σήμερα η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών. Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Ιωάννινα.

"Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν παραστάσεις και βιώματα, είτε έμμεσα είτε άμεσα, από μετανάστες. Από δικούς τους ανθρώπους που αναζήτησαν μια θέση στον ήλιο μακριά από την πατρίδα. Και συνάντησαν αντιξοότητες: Στη δουλειά, στη ζωή, στη στέγαση, στην κοινωνική ένταξη. Κι όμως, οι Ελληνες της διασποράς τα κατάφεραν, κάνοντας μας, εδώ στο μητροπολιτικό κέντρο, όλους περήφανους", δήλωσε από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται με αφορμή την απελευθέρωση της πόλης, ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας μίλησε για τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ένταξη των νόμιμων μεταναστών στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "στοιχείο ωριμότητας και βαθιά δημοκρατικής παιδείας είναι η πλήρης εφαρμογή της αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, που προβλέπει δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος".
 
"Ας μην ξεχνάμε ότι δικοί μας άνθρωποι και συμπατριώτες ήταν κάποτε ξένοι κάπου αλλού", κατέληξε ο κ. Παπούλιας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο