Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καρποφορούν οι επαφές Στέφανου Μάνου με την Ντόρα

Καρποφορούν οι επαφές Στέφανου Μάνου με την Ντόρα

Ο κ. Μάνος αναρωτήθηκε πόσο αξιόπιστη είναι η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να συνενώσει την κεντροδεξιά, όταν ο ίδιος τη διέλυσε, διώχνοντας στελέχη.

Με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συνέχιση των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού-φιλοευρωπαϊκού μετώπου, συνέρχεται απόψε η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης-Φιλελεύθερης Συμμαχίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Μάνο.

Οι προσπάθειες γίνονται σε περιβάλλον πολιτικής ρευστότητας η οποία επικρατεί μετά την εκλογική αναμέτρηση και αποσκοπούν στο «να κυβερνηθεί η χώρα, διαφορετικά κινδυνεύει να διαλυθεί τελείως», όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο κ. Μάνος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δράση επιχειρεί να ενώσει πολιτικές δυνάμεις με κοινό παρονομαστή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την εξέλιξή της σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, με λειτουργική δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. Με αυτή τη βασική ατζέντα, η Δράση θεωρεί πως κόμματα ή πολιτικές μονάδες θα πρέπει να ενωθούν και να αφήσουν για μια επόμενη φάση τις επί μέρους διαφορές.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ανοίγματα εκ μέρους της Δράσης, στο νεοσύστατο κόμμα «Δημιουργία Ξανά» του κ. Τζήμερου, οι οποίες δεν καρποφόρησαν, καθώς ο ίδιος αρνείται τη συνεργασία, εμμένοντας στο κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «πολιτική χωρίς πολιτικούς», αλλά μόνον με τεχνοκράτες.

Αντίθετα, δείχνουν να προχωρούν οι διεργασίες με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και φαίνεται να παραμερίζεται το εμπόδιο της ηγεσίας του όποιου νέου σχήματος, καθώς συζητείται να μην ηγηθεί, ούτε ο κ. Μάνος ούτε η κ. Μπακογιάννη, όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος.

Η Δράση, προσθέτουν τα ίδια στελέχη, συζητεί επίσης με μεταρρυθμιστές πολιτικούς, που στεγάζονται τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «ασφυκτιούν» από τα στελέχη της λαϊκής δεξιάς και του παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ, μη έχοντας έδαφος να αναπτύξουν τις απόψεις τους.

Από το επιτελείο της Δράσης, τονίζεται επίσης ότι οι προσπάθειες αυτές αποσκοπούν σε ευρύτερο πολιτικό φάσμα, απ’ αυτό στο οποίο απευθύνεται η πρόταση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, για τη δημιουργία ενός κεντροδεξιού μετώπου. «Εμείς δεν βολιδοσκοπούμε μόνον κεντροδεξιές δυνάμεις», υπογραμμίζουν από τη Δράση «και στοχεύουμε κυρίως στο κέντρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς: καλώ τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε