Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κατά του Συμβουλίου Επικρατείας λόγος Αλαβάνου

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους. Έλληνες, είναι όσοι έχουν τα προσόντα, που ορίζει ο νόμος.

 Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους, και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους τελεί υπό την προστασία του κράτους. Το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος».

Αυτές οι διαχρονικές διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος εφαρμόστηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και οι γνωστές, εκρηκτικές, μειοψηφικές δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας επαναστάτησαν, και, κατά την προσφιλή τακτική τους, στοχοποίησαν το ΣτΕ. Οι ανωτέρω συνταγματικές ρυθμίσεις, σε απλά ελληνικά, λένε ότι ο λαός νομιμοποιεί την κρατική εξουσία, πλην όμως αυτή ασκείται προς το συμφέρον του Έθνους.

Το Έθνος υπερβαίνει τα γεωγραφικά όρια του ελληνικού κράτους και δεν αναφέρεται μόνο στις παρελθούσες και παρούσες γενεές αλλά και στις μέλλουσες, τα συμφέροντα των οποίων πρέπει να υπηρετεί το κράτος.

Είναι υποχρέωση του νομοθέτη – κατά το Σύνταγμα – να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, να μεριμνά για την συνέχεια του Έθνους και να οργανώνει την εκπαίδευση κατά τέτοιον τρόπο ώστε – μεταξύ των άλλων – να συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής συνειδήσεως, συγχρόνως δεν πρέπει να λαμβάνει μέτρα που αποσυνθέτουν την έννοια του έθνους. Λέγοντας ομοιογένεια, δεν εννοείται κυρίως ο «δεσμός αίματος», ως εσφαλμένα γράφεται, αλλά η αποδοχή –τουλάχιστον- της ελληνικής γλώσσας, των αξιών της ελληνικής κοινωνίας, των συνόρων της χώρας.

Με βάση τις άνω συνταγματικές επιταγές – ορθώς – το ΣτΕ έκρινε ως μη συνάδουσες με το Σύνταγμα τις αθρόες πολιτογραφήσεις (χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς), με μόνο κριτήριο την νόμιμη παραμονή στην χώρα για μία πενταετία των γονέων ή την φοίτηση για μία εξαετία σε ελληνικό σχολείο, γιατί δεν διερευνάται in concreto (κατά περίπτωση), αν ο αιτούμενος την Ελληνική ιθαγένεια αποδέχεται τις αξίες, που συνάπτονται με τον ελληνισμό και αν έχει αποκτήσει ελληνική εθνική συνείδηση.

Δικαίωμα στην εργασία – σ΄ένα κράτος δικαίου – οι νόμιμοι μετανάστες, βεβαίως, και έχουν, αλλά η αθρόα ελληνοποίηση αλλοδαπών, οι οποίοι δεν διατηρούν κανένα εθνικό δεσμό, υποθηκεύει τις μελλοντικές γενεές, αποσυνθέτει το έθνος, γεγονός ανεπίτρεπτο Συνταγματικά.

Περαιτέρω η λαϊκή κυριαρχία πραγματώνεται με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον λαό, ως εκλογικό σώμα, το οποίο απαρτίζεται μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες.

Με το υπάρχον Σύνταγμα μόνο οι Έλληνες δύνανται να εκλέγουν και να εκλέγονται. Οι Αντιπρόσωποι του Έθνους πρέπει να διαθέτουν εθνική συνείδηση και όχι Σενεγαλέζικη. Οι νόμιμοι μετανάστες δικαιούνται – μόνο – να απολαύουν της προστασίας της ελληνικής πολιτείας. Αν με την πάροδο του χρόνου οι μετανάστες ενσωματωθούν στην ελληνική
κοινωνία, τότε αρμόδιες επιτροπές, μετά από έρευνα κατά περίπτωση, δύνανται να χορηγούν την ελληνική ιθαγένεια, όπως γίνεται σ’ όλες τις προηγμένες χώρες.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η μειοψηφική αριστερά μοιράζει πιστοποιητικά ορθοφροσύνης. Οι δικαστές του ΣτΕ, με την πρόσφατη απόφαση τους, εξόργισαν τους μόνους κοινωνικά ευαίσθητους σ΄αυτήν την χώρα, τους φεουδάρχες αριστερούς, και αυτοί αμείλικτοι και αυστηροί δεν τους χορήγησαν το πτυχίο των ορθά σκεπτομένων δικαστών.
Τουναντίον τους ενέταξαν στο κάδρο των αντιδραστικών και των οπισθοδρομικών. Το ΣτΕ, κατά την γνώμη τους, δικαιοδοτεί ορθά μόνον, όταν αναστέλλει αναπτυξιακά έργα, προκειμένου να προστατευθούν οι όρνιθες! Το ΣτΕ, όμως, εφάρμοσε το ισχύον Σύνταγμα. Όποιος έχει διαφορετικές απόψεις, ας κατακτήσει αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία
και ας αλλάξει το Σύνταγμα.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι αριστεροί των βορείων προαστίων και του Κολωνακίου είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει το ισχύον Σύνταγμα και επιδοκιμάζει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ.

Πρέπει σιγά – σιγά οι υποστηρικτές του λόγου Αλαβάνου να σταματήσουν να λοιδωρούν, με ανοίκειες και ερμαφρόδιτες προσωπικές επιθέσεις, τις αντίθετες απόψεις και να αρχίσουν να προβληματίζονται, γιατί η κοινωνία, που υποφέρει από την μνημονιακή πολιτική, δεν τους εμπιστεύεται αλλά τους απορρίπτει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε