Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καταγγελία τέως βουλευτή: Η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται να εγγράψει 22 παιδιά στο μειονοτικό σχολείο Εχίνου

Καταγγελία τέως βουλευτή: Η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται να εγγράψει 22 παιδιά στο μειονοτικό σχολείο Εχίνου

Αδικαιολόγητη άρνηση εγγραφής 22 μαθητών στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Εχίνου καταγγέλει με επιστολή του ο τέως βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαμαρά, δηλαδή του πολιτικού εκείνου που πριν από κάποια χρόνια είχε δηλώσει με περηφάνια, ότι τα ψηφοδέλτια του τότε κόμματός του, της Πολιτικής Άνοιξης, θα ήταν «καθαρά» από υποψηφιότητες πολιτών της μειονότητας, σαν να τους θεωρούσε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, εξαντλεί σήμερα όλη τη σκληρότητά της σε 22 αθώα παιδιά τα οποία το Δημοτικό σχολείο του Εχίνου αρνείται να εγγράψει, παραβιάζοντας κατάφωρα το συνταγματικό τους δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όταν μια ελληνική κυβέρνηση επιλέγει την οδό της αναλγησίας και της απανθρωπιάς, εξευτελίζοντας κάθε παιδαγωγική προσέγγιση που επιτάσσει τη συνέχιση της μόρφωσης παιδιών, τότε είναι προφανές ότι εφαρμόζει μια στρατηγική υποδαύλισης κλίματος έντασης μεταξύ της μειονότητας και της Πολιτείας.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κ. Σαμαράς πλαισιώνεται από έναν κύκλο υπερεθνικιστών συμβούλων, που έχουν ως στόχο την υπονόμευση του συστήματος προστασίας των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, δεν διστάζουν όχι μόνο να παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης που υποχρεώνει την ελληνική Πολιτεία να σέβεται τη δίγλωσση εκπαίδευση και άρα να επιτρέψει τη σύσταση δίγλωσσων μειονοτικών νηπιαγωγείων, αλλά και να αδιαφορούν για τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που υφίστανται τα αποκλεισμένα πλέον από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση παιδιά και οι οικογένειές τους.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία και θλιβερή κατάντια για τον πρωθυπουργό της χώρας να παρουσιάζεται σκληρός, άτεγκτος και αδίστακτος έναντι ανήλικων μαθητών και ταυτόχρονα να υποδέχεται με δουλοπρέπεια την κα. Μέρκελ και να σκύβει διαρκώς το κεφάλι στις πιο άθλιες, παράλογες και εξοντωτικές απαιτήσεις της τροϊκανής συμμορίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα και όλοι οι πολίτες της, ασχέτως θρησκείας ή εθνικής καταγωγής, δεν αξίζουν έναν τέτοιο πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας.

Τσετίν Μάντατζη
Τέως βουλευτής Νομού Ξάνθης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε