Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καταγγελίες Μιχελάκη: Τακτοποίηση των δικών τους παιδιών η εφεδρεία

Καταγγελίες Μιχελάκη: Τακτοποίηση των δικών τους παιδιών η εφεδρεία

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι από τη μια απολύει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και από την άλλη προχωρά σε προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, από την “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ ” απολύθηκαν από τον Απρίλιο του 2010 ως σήμερα 53 εργαζόμενοι, ενώ τώρα προσλαμβάνονται 83 και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

“Έτσι εννοούν τον περιορισμό του σπάταλου κράτους; Δεν μπορούσαν να καλύψουν τα όποια κενά με μετατάξεις από το προσωπικό που βάζουν σε εφεδρεία – έτσι εννοούν τη διαφάνεια; Μήπως είναι άλλη μια επιχείρηση τακτοποίησης ημετέρων; “, διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης. 

Η ΝΔ υπενθυμίζει πως την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει μαζικές απολύσεις 30 χιλιάδων από το δημόσιο, μόνο το 2010 σύμφωνα με το ΑΣΕΠ έχει προχωρήσει σε 30 χιλιάδες νέες προσλήψεις.

Για το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυγλωσσία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο Γιάννης Κουτσούκος επιβεβαίωσε σήμερα τα όσα έλεγε ο κ. Κουτρουμάνης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών, ενώ από την άλλη ο κ. Τόλκας έσπευσε να διαψεύσει και τους δύο, τονίζοντας πως ο θεσμός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. “Τελικά ποιούς να πιστέψουμε; Ποιοί από τους υπουργούς ψεύδονται και ποιοί λένε την αλήθεια;”, διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Για τις επιστολές στην τρόικα
Ο κ. Μιχελάκης επανήλθε στο θέμα του περιεχομένου των επιστολών του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου προς το ΔΝΤ και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενό τους. ” Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα – πέρασε από τότε σχεδόν μια εβδομάδα και η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου”, δήλωσε.

Για τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα
Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για βαριά ευθύνη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως είναι εμφανής η απουσία συγκροτημένου σχεδίου. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διερωτήθηκε αν υπάρχει σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης, για τη διατήρηση της έννομης τάξης και την αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας, ενώ ξεκαθάρισε πως ” σε κάθε περίπτωση περιστατικά βίας, όπως αυτά που σημειώθηκαν χθες, από μεμονωμένους άνδρες των ΜΑΤ, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αλλά και εκπροσώπων του ελληνικού και ξένου τύπου είναι καταδικαστέα.”

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λίγκ
Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητεί η ΝΔ σχετικά με τη συμφωνία της ΕΡΤ με την εταιρία ΤΕΑΜ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λίγκ . Σύμφωνα με τον αρμόδιο Τομεάρχη της ΝΔ Σόμο Κεδίκογλου ” η διοίκηση της ΕΡΤ δρα με συγκεκριμένη πρακτική και οργάνωση, απεμπολώντας δικαιώματα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο δημόσιο συμφέρον και στα δημόσια οικονομικά”. Ο κ. Κεδίκογλου απέστειλε επιστολή στους ανώτατους δικαστικούς κ.κ.Τέντε, Παντελή και Πεπόνη, ζητώντας να συσχετιστούν οι υποθέσεις του δορυφορικού και των δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λίγκ, αφού η δράση της διοίκησης της ΕΡΤ εδώ και ένα χρόνο, όπως τονίζει ο Τομεάρχης της ΝΔ, παραπέμπει σε οργανωμένη συμπεριφορά , που σαν αποτέλεσμα έχει την διασπαθινση του δημοσίου χρήματος και τη μεγάλη ζημιά της ΕΡΤ, ώστε να σταματήσει η εκταμίευση έστω κι ενός ευρώ ,πόσο μάλλον των δεκάδων εκατομμυρίων για τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λίγκ.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα απαρνείται την συμφωνία της 21ης Ιουλίου; – Ομολογούν οτι ζήτησε μειώσεις μισθών η τρόικα

Ετοιμάζουν το έδαφος για αλλαγή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου – Κόντρα Βενιζέλου – Κουσελά

Άγριο πετσόκομα 30% στις επικουρικές και 20% στο εφάπαξ

Μας παρέδωσαν ΗΔΗ στα χέρια του κουρέα

Παρέα με άλλους 117 στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ

Ποιός είναι ο βιετναμέζος γερμανός που έρχεται με 45 επιχειρηματίες στην Αθήνα

”Κοντά τα χέρια Έλληνες – Αρκετά σας ανεχθήκαμε – Ζήστε με τα αναγκαία”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε