Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κατασχέθηκαν επιστολές του Π. Καρακώστα στον Σ. Κόκκαλη – Καλείται επειγόντως στην Εξεταστική

Βουλευτές – μέλη της επιτροπής θεωρούν όμως μάλλον απίθανο να δώσει επιπλέον στοιχεία, γιατί είναι θορυβημένος από τη δίωξη εναντίον του.

Επειγόντως καλείται εκ νέου αύριο στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens ο μηχανικός Παντελεήμων Καρακώστας για συμπληρωματική κατάθεση, ύστερα και από τα ευρήματα που κατέσχεσε η εισαγγελία από το σπίτι, το γραφείο του, καθώς και ξενοδοχείο στον Κάλαμο όπου διέμενε για μεγάλο διάστημα.
 
O μάρτυρας, εναντίον του ο οποίου έχει ασκηθεί με πρόταση της εξεταστικής επιτροπής δίωξη για ενεργητική δωροδοκία και διακίνηση μαύρου χρήματος, είχε δεσμευτεί να φέρει στην επιτροπή στοιχεία, για το πού διέθεσε το 1997 τα τουλάχιστον 450.000 μάρκα που ήρθαν στα χέρια του από τα μαύρα ταμεία της Siemens μέσω του τροφοδότη λογαριασμού του διαχειριστή των ταμείων Ηλία Γεωργίου.

Βουλευτές – μέλη της επιτροπής θεωρούν όμως μάλλον απίθανο να δώσει επιπλέον στοιχεία αφενός, γιατί είναι θορυβημένος από τη δίωξη εναντίον του και αφετέρου, γιατί ήδη με επιστολή προς την εξεταστική επικαλείται την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Προέκυψαν όμως νεώτερα στοιχεία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, από τα προϊόντα της κατάσχεσης, για τα οποία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Καρακώστας.

Ετσι από το υλικό που κατασχέθηκε, προκύπτουν τέσσερις επιστολές και ένα υπόμνημα από το 2003 ως το 2007 προς τον πρόεδρο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Σωκράτη Κόκκαλη από τον οποίο ζητείται πιεστικά και σε παρακλητικό τόνο συνάντηση, που δεν φαίνεται πάντως να έχει πραγματοποιηθεί, εκτός από μία το 1996 στο γραφείο του Κόκκαλη, οπότε ξεκίνησε η συνεργασία τους.

Σε αυτά αναφέρεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ιντρακόμ οφείλει στον μηχανικό κ. Καρακώστα 480.000 ευρώ ως αμοιβές για το διάστημα 1999-2003, για σειρά συνεργασιών του με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μεταξύ των οποίων είναι και η χειραγώγηση στελεχών του ΟΤΕ προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι ρήτρες των προγραμματικών συμφωνιών, η υπόθεση της κινητής τηλεφωνίας στην ΠΓΔΜ και μια συνεργασία με την ΙΒΜ.

Αυτό το οποίο προκύπτει από ένα σημείωμα είναι ότι η συνεργασία του με τον Σωκράτη Κόκκαλη ξεκινά το 1996, πριν δηλαδή την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών της Siemens και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ενώ σε άλλη χειρόγραφη επιστολή αναφέρει ότι «κάποιοι έφθασαν στο σημείο να πουν ότι μου έδωσαν για λογαριασμό σας χρήματα να καλύψω και υπουργούς – τεράστιο ψέμα, για να πείτε εν τέλει αρκετά έβγαλε από μένα ο Καρακώστας…»

Εκείνο που σαφώς επίσης προκύπτει, είναι ότι υπάρχει τριγωνική σχέση ΙΝΤΡΑΚΟΜ- Siemens- ΟΤΕ, αφού, όπως σημειώνεται από τον Καρακώστα, τα αντίστοιχα χρέη της Siemens, του έχουν καταβληθεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε