Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κατάθεση κόλαφος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο – Ξάδελφός του ο ιδρυτής της off shore TORCASO

Συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των 60 εταιρειών που φέρονται αναμεμιγμένες στην υπόθεση.

Στο μεταξύ καταπέλτης κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι η κατάθεση του Επικεφαλής της Επιτροπής για το «Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος» Γ. Γκρόζου, ο οποίος καταθέτοντας στην Εξεταστική, αποκάλυψε πως ιδρυτής της off shore εταιρείας TORCASO που εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου και ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης της οικίας του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ήταν ξάδελφος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και ονομάζεται Νίκος Ζήβρας.

Αυτή η η κατάθεση δείχνει ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ γνώριζε τα περί off shore παρά τις διαβεβαιώσεις του για το αντίθετο.

Νωρίτερα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αναστάσιος Γαβριηλίδη, ο οποίος, μετά από την έρευνα που διεξήγαγε, αποκάλυψε ενώπιον της Επιτροπής πως ο πραγματικός δικαιούχος της off shore εταιρείας RASSADEL είναι η Μονή Βατοπεδίου.

Παράλληλα ο κ. Γαβριηλίδης, ο οποίος κατέθεσε και το μετοχολόγιο του ομίλου MIG υποστήριξε πως δεν υπήρχε χειραγώγηση ούτε ένδειξη χειραγώγησης των μετοχών ΟΤΕ και MIG όταν έγινε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, κατά την κατάθεση του τόνισε πως συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των 60 εταιρειών που φέρονται αναμεμιγμένες στην υπόθεση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε