Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Καταθέτουν για τη «λίστα Λαγκάρντ» Βενιζέλος-Σαχινίδης

Καταθέτουν για τη «λίστα Λαγκάρντ» Βενιζέλος-Σαχινίδης

Ενώ ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει ξανά από τη Γαλλία την περιβόητη λίστα, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής καταθέτουν σήμερα δυο πρώην υπουργοί.

Πρώτος θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάρτιο 2012.

Ο κ. Βενιζέλος θα καταθέσει στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα κληθεί να ρίξει φως στη… διαδρομή της περιβόητης λίστας με τα ονόματα τουλάχιστον 2.000 φοροφυγάδων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το usb με τη λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από μερικές εβδομάδες, ισχυριζόμενος ότι πίστευε πως η νέα κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από το ΣΔΟΕ και το υπουργείο Οικονομικών.

Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Επιτροπή θα παρουσιαστεί και ο διάδοχός του στο υπουργείο Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Στην Επιτροπή έχει κληθεί και ο άνθρωπος που πήρε πρώτος τη λίστα στα χέρια του από την ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, όμως, απουσιάζει στο εξωτερικό και θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή καταθέτει ο νυν υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας.

Και όλα αυτά ενώ ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, αμφισβητεί ευθέως τη γνησιότητα της υπάρχουσας λίστας και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να τους εξασφαλίσει το αρχικό υλικό, αυτό που είχε παραδοθεί στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Στόχος τους να κάνουν αντιπαραβολή με τη λίστα που έχουν στα χέρια τους και να διαπιστώσουν αν στο διάστημα που έχει περάσει από το 2010 όταν την παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η λίστα έχει κατά οποιονδήποτε τρόπο αλλοιωθεί.

Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς διεμήνυσαν στον κ. Στουρνάρα πως αν δεν κινηθεί άμεσα για να σταλεί εκ νέου η λίστα από τη Γαλλία, τότε θα ζητήσουν την δικαστική συνδρομή των γαλλικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύελλα για τη λίστα Λαγκάρντ – Ο Πεπόνης τη ζητά ξανά από Στουρνάρα – Αμφισβητεί τη γνησιότητά της

Γ.Παπακωνσταντίνου: Είμαι στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου

Σφακιανάκης: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να βρει αν υπήρξε παρέμβαση στη “λίστα Λαγκάρντ”

Ραγκούσης: Γιατί να πιστέψουμε ότι η λίστα δεν αλλοιώθηκε;

Τρίζει συθέμελα το ΠΑΣΟΚ για τις αποκαλύψεις με τη λίστα Λαγκάρντ – Βενιζέλος: “Το usb το είχε η γραμματέας μου στο γραφείο ως αντικείμενο”

Τρανταχτά ονόματα στη “χαμένη” λίστα και πολιτικός σεισμός για το “κουκούλωμα”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε