Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κατέθεσαν στον οικονομικό εισαγγελέα Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου

Κατέθεσαν στον οικονομικό εισαγγελέα Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους κατέθεσαν με άκρα μυστικότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξετάστηκαν ως μάρτυρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ.
 
Οι καταθέσεις σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στην εκπομπή “ΣΚΑΪ στις 7” με τον Νίκο Ευαγγελάτο, έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο με άκρα μυστικότητα για να αποφύγουν τις κάμερες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν από το υπ. Οικονομικών να τους αποστείλει το επίσημο συνοδευτικό έγγραφο το οποίο παραδόθηκε από το γαλλικό υπ. Οικονομικών μαζί με την επίμαχη λίστα.
 
Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οκτώ άτομα και ο κ.Πεπόνης φαίνεται πως επιταχύνει τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται.

 

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος φαίνεται πως ο ίδιος πήρε τηλέφωνο τον κ.Πεπόνη για να πάει να καταθέσει!
 
Γράφει στην ανακοίνωση:
 
“Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε μέσα στο σαββατοκύριακο με δική του πρωτοβουλία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη και ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να συμπεριληφθεί στην δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης για πιθανές ευθύνες υπηρεσιακών προσώπων για το θέμα της λεγόμενης «λίστας» που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας και δική του κατάθεση στην οποία περιλαμβάνονται όσα έχει πει δημόσια για το θέμα.
 
Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Βενιζέλου, όπως και η επιστολή του στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία ζήτησε να ενημερώσει ο ίδιος την Επιτροπή, συνιστούν εφαρμογή της απόφασής του να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο ζήτημα αυτό για να σταματήσει η ισοπέδωση, η συνωμοσιολογία και η δημαγωγία.
 
Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Πεπόνη δεν ανακοινώθηκε από σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξέτασης. Εφόσον όμως η πληροφορία αυτή μεταδίδεται, η επιφύλαξη αυτή έχει αρθεί στην πράξη.”
 
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε