Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κάθετος κατά εξεταστικής για την Οικονομία ο Λοβέρδος!

«Θεωρώ χρήσιμη έως και απαραίτητη τη μη κατάθεση στη Βουλή της σχετικής πρότασης», τονίζει σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

Μιλώντας για την αναταραχή στις ΔΕΚΟ, αναφέρει: «όλοι με πράξεις ή παραλείψεις, ακόμη και κάνοντας τα στραβά μάτια συμβάλλαμε στην κατρακύλα της χώρας. Κάθε υπουργός οφείλει να κάνει αυτό που του αναλογεί για το συμφέρον του πολίτη».

Απαντά στην Ν.Δ και σε όσους ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν «καλύτερο μνημόνιο», πως η μετατροπή του μηχανισμού στήριξης σε πεδίο συγκρούσεων θα έκανε πολύ κακό στη χώρα, αφού θα εξήγαγε τις χειρότερες ειδήσεις γι’ αυτήν.

Ερωτηθείς αν η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ ήταν μονόδρομος και ότι στήθηκε πάνω στη λογική πως δεν υπήρχε εναλλακτική οδός, ο κ Λοβέρδος απαντά πως «η χρησιμοποίηση των μονεταριστικών επιταγών του ΔΝΤ και των επικριτών του για να εξωραΐσουμε τη μεταπολιτευτική αθλιότητα του πολιτικού μας συστήματος συγκροτεί μια πολιτική κουτοπονηριά».

Τέλος ,ο υπουργός Υγείας, παραδέχεται ότι αποτελεί «σοβαρότατη παράλειψη της κυβέρνησης η μη παρουσίαση ή για να είμαστε ακριβείς η μη εκπόνηση έως σήμερα ενός εθνικού σχεδίου που θα υπερβαίνει τις επιταγές του μνημονίου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε