Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καθολική καταδίκη των βομβιστικών επιθέσεων στην Αθήνα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Επιχειρούν μάταια να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, καταδικάζοντας απερίφραστα την απόπειρα βομβιστικών επιθέσεων

«Αν μας έλεγαν και ποιοι το στήνουν αυτό το σκηνικό θα ήταν καλά», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εκτιμά ως τυχαίο το γεγονός ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές επανεμφανίστηκαν τα φαινόμενα τρομοκρατίας, δεδομένου ότι ορισμένα κόμματα λένε ότι στήνεται επίτηδες ένα τέτοιο «σκηνικό».

«Εν πάση περιπτώσει, θεωρίες συνωμοσίας έχουμε δει, είναι γνωστό ότι κάποιοι καταφεύγουν στις θεωρίες συνωμοσίας για να αποδείξουν, να ισχυροποιήσουν κάποιες απόψεις τους», είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε και να κάνει καλά της δουλειά της η Αστυνομία, όπως κάνει μέχρι στιγμής».

«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το κοινοβούλιο» τόνισε από την έδρα της Βουλής, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος ενημερώνοντας για τις ελεγχόμενες εκρήξεις, που έγιναν στο φυλάκιο της Βουλή.

Εκφράζοντας όλες τις πτέρυγες, τόνισε ότι τέτοιου είδους πράξεις είναι απαράδεκτες, άθλιες και καταδικαστέες. «Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο σημείωσε. Η Δημοκρατία είναι το ίδιο ισχυρή στη χώρα μας. Προχωρούμε όλοι μαζί, για να βγει η χώρα έξω από τη δύσκολη αυτή κατάσταση», είπε.

Για σκηνικό τρομοκρατίας που στήνεται τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν, με απειλές σε βάρος της Γαλλίας και του προέδρου Σαρκοζί, κάνει λόγο το ΚΚΕ, διατυπώνοντας πολλά ερωτηματικά. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του ζητεί από το λαό «να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις, με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν».

«Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή», το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Η καταδίκη κάθε απόπειρας και εγκληματικής ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, τη δημόσια τάξη και μπορεί να πλήξει το κύρος και τη διεθνή εικόνα της χώρας πρέπει να είναι απόλυτη και αυστηρή. Στις ενέργειες αυτές που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία, ταιριάζει μία απάντηση: μηδενική ανοχή στο έγκλημα και σε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης. Το απαιτεί το σύνολο του ελληνικού λαού».

«Ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας από τις τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να κλείσει. Η χώρα βυθισμένη στην κοινωνική και οικονομική κρίση, χτυπημένη από τη φτώχεια και την ανεργία, δεν αντέχει και νέα πλήγματα από τους δήθεν λαϊκούς αγωνιστές. Όλα τα κόμματα και οι φορείς του τόπου πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε