Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κατρούγκαλος για ΕΚΑΣ: Κακό ότι κόβεται αλλά δεν το ψηφίσαμε μόνο εμείς…

Κατρούγκαλος για ΕΚΑΣ: Κακό ότι κόβεται αλλά δεν το ψηφίσαμε μόνο εμείς…

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο ψαλίδι του ΕΚΑΣ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να σώσει το ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που έκανε τον περασμένο Ιούλιο και ότι είναι κακό ότι κόβεται αλλά επιχείρησε να μεταθέσει μέρος των ευθυνών και στην αντιπολίτευση.

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη, που, όπως είπε ο υπουργός «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «Είναι αλήθεια ότι η εθνική σύνταξη θα αρχίσει να αφορά αυτούς που παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ μετά το 2018. Τότε θα γίνει ο επανυπολογισμός των δικών τους συντάξεων».

Πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να δώσουμε ισοδύναμα σε αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι ότι εξασφαλίσαμε πως αυτοί που θα πάψουν να είναι δικαιούχοι να παίρνουν τα φάρμακά τους με χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη. Το ΕΚΑΣ είχε αποκλειστικά ως στόχευση την φτώχεια των ηλικιωμένων. Αν δείτε ομως τα στατιστικά μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας δεν αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι αλλά οι άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε