Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καυγάς Άδωνι Γεωργιάδη με δυο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τις μετακομίσεις

Η χώρα είναι στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών και τρεις υπουργοί της νέας κυβέρνησης ασχολούνται με μετακομίσεις και μάλιστα τσακώνονται για αυτές.

Σε δύο παλαιά κτίρια του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο κέντρο του Πειραιά, θα μεταφερθούν έως το τέλος του έτους, όλες οι υπηρεσίες ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που έως σήμερα στεγάζονται στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων, Αθανάσιου Χριστόπουλου, Νικόλαου Λίτινα και Αθανάσιου Πάλλη.

Σημειώνεται ότι στις 9 Νοεμβρίου, δύο μέρες πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης, με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, ολόκληρο το κτήριο περιήλθε στην κυριότητα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, το οποίο επικαλούμενο λόγους ασφαλείας θέλει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του νέου οργανογράμματος για τη χωροθέτηση των διευθύνσεών του και τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ναυτιλίας από το Λονδίνο.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι ευρισκόμενος στο Λονδίνο και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ΙΜΟ (International Maritime Organization), έμαθε για την πραγματοποίηση της σύσκεψης των δύο υπουργών και την απόφαση περί μετακομίσεως των υπηρεσιών του υπουργείου έως 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μένει να διευκρινιστεί το κόστος της ανακαινίσεως του κτιρίου της Γρηγορίου Λαμπράκη, αν είναι εφικτή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για μετακόμιση των υπηρεσιών και αν θα εξασφαλισθούν παράλληλα οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.

“Μονομερείς κινήσεις με τη συμμετοχή υπουργών του ιδίου κόμματος χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κυβερνητικών εταίρων, υπονομεύουν την εθνική μας προσπάθεια”, υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του καυγά μεταξύ λιμενικών και υπαλλήλων του Άδωνι!
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε