Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καυγάς Μπεντενιώτη – Παπακωνσταντίνου για την ΔΕΗ!

Kαυγάς στην Βουλή μεταξύ του Μανώλη Μπεντενιώτη και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αφορμή οι καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για έργα και ημέρες στην ΔΕΗ από στελέχη της. Ο κ. Μπεντενιώτης κατηγόρησε και τον κ. Παπακωνσατντίνου ότι ο ίδιος και οι προκάτοχοί του δεν ερευνούν τις καταγγελίες που κάνει τα τελευταία χρόνια 2 χρόνια.

«Η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη αλλά υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί”, είπε χαρακτηριστικά.

Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου. “Δεν είναι ο κ. βουλευτής ο μόνος με κοινωνική ευαισθησία εδώ μέσα. Ο κάθε ένας στην Κυβέρνηση που καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις το κάνει με καλύτερο δυνατό τρόπο.
Είναι σαφές πως σε περίοδο που μειώνονται μισθοί και συντάξεις… οποιαδήποτε αύξηση ΔΕΗ είναι δύσκολο να την υπερασπιστεί κανείς. Και σας διαβεβαιώ πως τίποτα δε θα με έκανε πιο ευτυχή από το να μπορούσα να εκδώσω υπουργική απόφαση για μείωση τιμολογίων.

Ο κ. Μπεντενιώτης επανήλθε και είπε ότι δεν δόθηκαν απαντήσεις πως στέλεχος της ΔΕΗ παίρνει 9.000 μισθό το μήνα αλλά και πως γίνεται υπάλληλος να γράφει πάνω από 200 υπερωρίες το μήνα. Είπε επίσης πως κάποιοι παίρνουν σύνταξη και μετά επαναπροσλαμβάνονται.

Πρόσθεσε ότι αυτές τις καταγγελίες τις κάνει στο υπουργείο τα τελευταία 2-3 χρόνια και κανείς δεν τις ερευνά.

“Λυπάμαι για το ύφος”, απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και συνέχισε: “Σας έχουμε απαντήσει εγγράφως σε ερωτήσεις και δεν ενημερώσατε το Σώμα.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε