Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καυγάς Βενιζέλου – Λαφαζάνη για το νέο μνημόνιο! ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ελέγχου βγήκε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου γίνεται η συζήτηση του νέου μνημονίου 24 ώρες πριν από την ψήφιση του. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τα αίματα άναψαν μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή τις κατηγορίες του κ.Λαφαζάνη ότι το κατεπείγον συνιστά ένα μείζον πραξικόπημα κατά του Συντάγματος , του κανονισμού της Βουλής και κατά δημοκρατίας.

Τότε ο υπουργός Οικονομικών βγήκε “εκτός εαυτού” και χαρακτήρισε ύβρεις και θράσος τα περί πραξικοπήματος. Μάλιστα ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς στον κ. Λαφαζάνη αποκαλώντας τον εκπρόσωπο της δραχμής, της  φτώχειας και της ταπείνωσης.

«Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας» είπε ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνοντας ότι το «κατεπείγον» του νομοσχεδίου είναι υπαρξιακό ζήτημα. Μάλιστα οι παρεμβάσεις του κ. Λαφαζάνη περί  φυλακής
πυροδότησαν ακόμη περισσότερο τον καυγά «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή. Ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή συνέχισε ο Υπουργός  κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη.

Διαβάστε τα όσα είπαν οι δύο βουλευτές.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:  «Θράσος και ύβρεις να μιλάτε για πραξικόπημα όταν υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας. Είστε εκπρόσωπος της Ελλαδας της δραχμής,  της φτώχειας και της ταπείνωσης. Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας και δεν θα κρυφτείτε πίσω από νομοθετικά τερτίπια ευτελούς χαρακτήρα . Να πείτε τη θέση σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου”.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: « Θα μας κλείσετε και φυλακή;»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή, ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή. Να ζητήσετε συγνώμη γι’ αυτό που είπατε περί πραξικοπήματος. Συγνώμη, τελείωσε η πλάκα παίζουμε με το μέλλον της χώρας.»

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Παρακαλώ αυτοσυγκράτηση.»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Θα έπρεπε να τον ανακαλέσετε στην  τάξη όταν μίλησε για πραξικόπημα»

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν ήταν η πρώτη φορά κ. Υπουργέ.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Χάσατε την ψυχραιμία σας. Δεν είπατε ούτε ένα επιχείρημα.»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : «Άκουσα και τα δικά σας.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αδιάσειστα επιχειρήματα.»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Πείτε ότι είστε υπέρ της δραχμής, της φτώχειας και του αδιεξόδου.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Παραφέρεστε.»

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες χαρακτηρίζοντας το νέο μνημόνιο εγκληματικό, που σφαγιάζει τα λαϊκά δικαιώματα. Τόνισε ότι το κόμμα του θεωρεί  ότι η κυβέρνηση και η Βουλή δεν έχουν το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ψηφίσουν μέτρα ότι που πτωχεύουν το λαό, ενώ υπογράμμισε την προσωπική ευθύνη του κάθε βουλευτή.

΄Εντονη κριτική της Β. Παπανδρέου

  “Δεν πιστεύω με αυτή τη σύμβαση ότι λύνεται το πρόβλημα. Αντίθετα είναι η τελευταία δυνατότητα να διαπραγματευτούμε πραγματικά αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ. Φοβάμαι ότι δεχόμενοι το πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε θα οδηγηθούμε στην έξοδο από το ευρώ όταν αυτό συμφέρει τους ευρωπαίους και θα έχουν δημιουργήσει τους μηχανισμούς και το τείχος ώστε να μην μεταδοθεί το πρόβλημα σε αυτούς,”

    Με αυτές τις επισημάνσεις η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βάσω Παπανδρέου έκλεισε την τοποθέτηση της κατά την συζήτηση της νέας δανειακής σύμβασης στην αρμόδια επιτροπή.

    Νωρίτερα, η κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αντίθεση “στο να δεχτούμε να συνεχιστεί μια πολιτική που μας επιβλήθηκε και είναι σε λάθος βάση”.

    Η κ. Παπανδρέου πάντως ανέφερε ότι ίσως για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική και επίπονη διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόϊκα μετά όπως είπε και την μεγάλη προσπάθεια κυρίως του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και βελτιώθηκαν ορισμένα θέματα.

    “Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Γιατί ένα πακέτο διάσωσης δεν μπορεί να οδηγεί σε διόγκωση του χρέους, να αναβάλλει απλώς τα προβλήματα και να επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες”, πρόσθεσε η κ. Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίζονται αύριο με απειλή κομματικής πειθαρχίας τα μέτρα και εκλογές σε 75 μέρες

“Αναγκάστηκε” σε κομματική πειθαρχία ο Παπανδρέου

‘Αρχισαν οι “γαλάζιες” απώλειες – Δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα Ζώης και Τζίμας

Εικόνα χάους στο ΠΑΣΟΚ – Οι αντάρτες, οι ύποπτοι και οι παραιτήσεις

Το χρονικό του πολιτικού σεισμού! 5 παραιτήσεις υπουργών και δεκάδες απειλές βουλευτών για καταψήφιση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε