Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεδίκογλου: «γιατί ανησυχούν για τη διαδικασία κατά ΧΑ στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Κεδίκογλου: «γιατί ανησυχούν για τη διαδικασία κατά ΧΑ στον ΣΥΡΙΖΑ;»

Αιχμές για «ανησυχία» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αυστηρή διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Μαξίμου – Κουμουνδούρου, με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στην Χρυσή Αυγή, αλλά και τη γνωστή θεωρία «των δύο άκρων».

Ο Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στην Κουμουνδούρου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, με αφορμή δηλώσεις τού Κώστα Χρυσόγονου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγου.

«Ο Κώστας Χρυσόγονος, άκουσα ότι είπε ότι είναι υπερβολική η αντίδραση της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως του έκανε εντύπωση «η ανησυχία του, η διαδικασία να αποτελέσει και εφαλτήριο για την Αριστερά», τονίζοντας πως δεν μπορεί να αντιληφθεί «γιατί αυτές οι επιφυλάξεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε πως έπρεπε να έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή: «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο νομικό προηγούμενο, με τη διαστολή στο άπειρο της έννοιας του “αυτόφωρου”», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον συνταγματολόγο, «η de facto κατάργηση του ακαταδίωκτου του βουλευτή μπορεί να έχει άδηλες συνέπειες στο μέλλον, ενόψει μάλιστα και των γνωστών υποβολιμαίων θεωριών περί ‘δύο άκρων’».

«Σαφής επιλογή μας», απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου, «είναι να υπάρχει η δικαστική διαδικασία για αμιγώς εγκληματικές πράξεις». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «έπρεπε να μην υπάρχει πολιτικός μανδύας της παρέμβασης, με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου με αφορμή και τις δηλώσεις του βουλευτή της, Γιώργου Σταθάκη, λέγοντας πως «πρέπει να θέσουμε ένα φραγμό στη βία. Ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι η αριστερά και η δεξιά δεν θα συμφωνήσουν ποτέ στον ορισμό της βίας – δεν συμφωνώ με τέτοια θέση».

Κεδίκογλου: «δεν υπάρχει καλή και κακή βία, οποιαδήποτε επίκληση της βίας δεν βοηθάει καθόλου».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, άλλωστε, παρότι υπάρχει οικονομική κρίση και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, δεν υπάρχει διείσδυση νεοναζιστών. Αντίθετα, στην Ελλάδα «υπήρχε εδώ και δυόμισι χρόνια επικίνδυνη εξοικείωση με τη βία», όπως είπε χαρακτηριστικά – υποννοώντας τη στάση της Κουμουνδούρου στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων το 2010, κάτι που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον η κυβέρνηση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς έκανε τα στραβά μάτια για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής – Να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Φαήλου

Βούτσης: Δε ψηφίζουμε τίποτα που θα έρθει ως έκτακτο για τη Χρυσή Αυγή

Τσίπρας σε Σαμαρά: “Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία”

Κεδίκογλου σε ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει εκλογές για να προκαλέσει πολιτικό χάος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε