Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κείμενο – μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Κώστα Καραμανλή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μηνύματα “εθνικής ομοψυχίας” με πολλούς αποδέκτες, τα οποία έχουν αναφορά τόσο στην πολιτική διαχείριση της οικονομικής κρίσης όσο και στις προκλητικές συμπεριφορές γειτόνων που δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν ακόμη και διεθνείς συνθήκες στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι “η ασφαλέστερη οδός για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές”, τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο του βιβλίου “Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής” του βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου Κώστα Γκιουλέκα. “Αναδεικνύει όμως η Ιστορία και ένα άλλο δίδαγμα”, επισημαίνει. “Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας σ’ έναν δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο”.

“Πέρα από την αναβίωση του χθες, το βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε έναν διαχρονικό, καθολικής ισχύος νόμο της ιστορίας. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη των πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας. Και αφορά βεβαίως όλες τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις.”

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμα ότι “η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση εθνικών συμφερόντων”.

ΠΗΓΗ: Real News

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε