Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κείμενο στα ελληνικά στη γερμανική έκδοση των Financial Times: “Αντισταθείτε στον δημαγωγό”

Κείμενο στα ελληνικά στη γερμανική έκδοση των Financial Times: “Αντισταθείτε στον δημαγωγό”

Ξεπερνά κάθε όριο η γερμανική έκδοση των Financial Times, που καλεί τους Έλληνες να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα!

Το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας όχι μόνο έχει τον ελληνικότατο τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και φωτογραφία από την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια. Eίναι γραμμένο και σε άπταιστα ελληνικά! Το ελληνικό κείμενο μάλιστα, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προηγείται του γερμανικού…

Συστήνει (!) τους Έλληνες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και το κάνει όπως λέει “με βαριά καρδιά” γιατί “άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια”. “Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους”, γράφει ο συντάκτης.

Το κείμενο αλλά και η απίστευτη και πρωτοφανής παρέμβαση ξένου μέσου στην πολιτική ζωή της Ελλάδας έχει προκαλέσει -τουλάχιστον- αίσθηση αλλά και ερωτήματα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο ακόμη και για υποκινούμενο κείμενο, σημειώνοντας πως ενδεχομένως ο συντάκτης του κειμένου να μην είναι καν από τη Γερμανία!

Όπως ήταν φυσικό, το δημοσίευμα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του μιλά για “πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της δημοκρατίας” στην Ελλάδα. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση)

Διαβάστε το κείμενο των Financial Times Deutschland

«Σύσταση προς τους ψηφοφόρους – Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ.

Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ για FTD: Να χαίρονται τους προστάτες τους Σαμαράς και Βενιζέλος

Financial Times: Δίνουν κίνητρα στην Ελλάδα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Οι επόμενες … 102 ημέρες της Ελλάδας

Πως βγαίνει κυβέρνηση τη Δευτέρα – Τα σενάρια για συγκυβέρνηση

Να ποιοι βγάζουν πρώτο κόμμα την Κυριακή

“Ο κ.Τσίπρας τα κωλομπάρισε λίγο”

Financial Times:Μικρή η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Παπανδρέου: «Καμουφλαρισμένη εκδοχή καιροσκοπισμού ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τσίπρας: “Τιμωρείστε τους θρασύδειλους Σαμαρά και Βενιζέλο”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε