Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κι όμως ο επίτροπος είναι εδώ!

Κι όμως ο επίτροπος είναι εδώ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2012 | 10:01
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2012 | 10:01

Μόνο που θα έχει άλλο όνομα... θα τον λένε επόπτη. Μετά την τρόικα, αφού “καπελωθήκαμε” και την ομάδα δράσης του κ. Ράιχενμπαχ και ύστερα από την ομάδα του ΔΝΤ με επικεφαλής τον κ. Τράα οι εταίροι-δανειστές μας που δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη πλέον στην Ελλάδα ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα ή ότι θα ισχύσουν όσα νομοθετούνται και εξαγγέλλονται στέλνουν άλλη μια επιτροπή ελέγχου.

Το ΔΝΤ από την αρχή του Μνημονίου εγκατέστησε ολόκληρη ομάδα ελέγχου, η Κομισιόν όχι. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει. Ενώ λοιπόν η πρόταση Μέρκελ για μόνιμη εγκατάσταση της Τρόικας τον περασμένο Οκτώβριο έπεσε στο κενό, τώρα θα εγκατασταθεί άλλη... υποεπιτροπή.
Επειδή όμως η λέξη επιτροπή παραπέμπει σε επίτροπο... βαφτίζεται εποπτεία και έτσι ο επικεφαλής θα είναι επόπτης, όχι... γκαουλάιτερ!
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνο Καρβούνη που μίλησε στα “Νέα”: «Η απόφαση μιλά για εποπτεία, όχι για επιτροπεία».
Ο επόπτης και η τετράδα που θα εγκατασταθεί μαζί του στην Αθήνα θα ανήκουν στην κατηγορία των μεσαίων στελεχών, δεν θα έχουν διευρυμένες εξουσίες ωστόσο θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με την τρόικα για τη στενή παρακολούθηση της Ελλάδας.
Που θα εγκατασταθούν οι... νέοι; Στα διπλανά γραφεία με τους παλιούς. Δηλαδή, άλλοι στο υπουργείο Οικονομικών, άλλοι στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και άλλοι στη Στατιστική.
Πλήρης έλεγχος δηλαδή στα οικονομικά, τα στοιχεία και τα... ασημικά του κράτους.
Το ότι δεν θα έρθει και ... υπουργός διορισμένος και όχι εκλεγμένος είναι μάλλον ... λεπτομέρεια μετά από όλα αυτά.

Διαβάστε επίσης:
Μέσα στην εβδομάδα "κλείνει" το PSI και τα νέα μέτρα - Παπαδήμος: Περιμένω από τους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους
“Ζεσταίνουν” τον επίτροπο με αποφάσεις για δημοσιονομική πειθαρχία   Διαδώστε αυτό το άρθρο