Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κικίλιας στο Newsit και το Ν.Ευαγγελάτο: “Προκαλώ τον Γιάννη Σγουρό σε debate”

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κικίλιας προκαλεί μέσω του Newsit τον αντίπαλό του, Γιάννη Σγουρό, σε αναμέτρηση. Κάνει προτάσεις για την ανάπλαση εκτάσεων του Δημοσίου και μιλάει για την εγκληματικότητα και το Μνημόνιο.

‘Οσον αφορά την ανάπλαση μεγάλων εκτάσεων του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα το Ελληνικό και τις κινήσεις που γίνονται μίλησε για επικοινωνιακή φούσκα, για τον «θείο απ’ την Αμερική», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε να μην στρεφόμαστε όλο σε ξένους επενδυτές αλλά για να βοηθηθεί η ανάπτυξη να πιστέψουν όλοι στους έλληνες επιχειρηματίες.
Το Newsit σήμερα σας παρουσιάζει την πρώτη συνέντευξη υποψηφίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος υποδέχθηκε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μίλησε για τα σχέδιά του αν εκλεγεί. Προκάλεσε μάλιστα τον αντίπαλό του υποψήφιο υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Σγουρό σε debate.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=PP9Lre4eOko

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον ρόλο του Περιφερειάρχη και τις αρμοδιότητές του και κατηγόρησε τον αντίπαλό του Γιάννη Σγουρό για μη κατανομή των κονδυλίων και των χρημάτων όπου και όπως πρέπει. Αναγνώρισε οτι ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την πολιτική και τους πολιτικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=xvzowD3x4r0

Είπε οτι είναι έξω από τους μηχανισμούς και δεν αντιμετωπίζεται όπως άλλοι υποψήφιοι αλλά χαίρεται γι’ αυτό γιατί οπως είπε έχει κοντά του τον κόσμο.

Ανέπτυξε μάλιστα τα σχέδιά του για εκσυγχρονισμό της Περιφέρειας μέσω της βοήθειας της τεχνολογίας έτσι ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία αλλά και να ελέγχεται το ανθρώπινο δυναμικό.

“Τα χρήματα, που έχει ως πλεόνασμα ο κ. Σγουρός, αποφάσισε να τα παρκάρει στις τράπεζες και να τα τοκίζει, αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα χρήματα αντί να τα επενδύσει προτίμησε να τα κρατήσει και να επαίρεται οτι αποτελούν πλεόνασμα.»

Μάλιστα τον κατηγόρησε οτι προεκλογικά έδωσε χρήματα σε συγκεκριμένους δημάρχους για να κάνει συμμαχίες. Πρόσθεσε οτι αν εκλεγεί θα φροντίσει να δημιουργηθούν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του αντισυμβατική, λέγοντας : “Παίζω ομαδικά και έχω μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων. Δεν έχω σκελετούς στην ντουλάπα μου.”

Στην ερώτηση αν η επιλογή του από τον Αντώνη Σαμαρά είναι “επιλογή ήττας”, είπε οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε εργαλείο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ζητάει ο κόσμος έχουν να κάνουν με ένα πρόσωπο έο και άφθαρτο.

“Δεν πιστεύω στην διαχείριση αλλά στην λύση των προβλημάτων”, είπε.

‘Οταν ρωτήθηκε τι θα έκανε εκείνος στο Ελληνικό, αναφέρθηκε στην δημιουργία πάρκου σε συνδυασμό με ανάπτυξη ενός ποσοστού με ανταποδοτικά οφέλη για την Αττική. «Τα κέρδη», είπε, «πρέπει να πάνε και σε άλλες υποβαθμισμένες περιοχές της περιφέρειας».

Η κουβέντα αναπόφευκτα έρχεται και στο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και κυρίως βεβαίως στην περιοχή που μαστίζεται όσο καμμία άλλη όπως ο Αγιος Παντελεήμονας.

Στο ερώτημα γιατί φτάσαμε ως εκεί, ο κ. Κικίλιας μίλησε για μεγάλο πρόβλημα, για ακραίες καταστάσεις από θερμοκέφαλους που διαπληκτίζονται. Είπε οτι ως υπεύθυνος στο Δήμο της Αθήνας για τις παιδικές χαρές, επισκέφθηκε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά άκουσε μόνο υποσχέσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=sxZzTSCOwHc

Αναπόφευκτα η συζήτηση στράφηκε και στον χώρο του αθλητισμού λόγω της προηγούμενης ενασχόλησής του με το μπάσκετ ως επαγγελματίας παίκτης.

Οταν ρωτήθηκε εάν του πρότεινε ποτέ κανείς να πάρει ντόπα, απάντησε πως όχι αλλά οτι είναι σίγουρος οτι κάποιοι αντίπαλοί του είχαν. Και στο ερώτημα εάν το κατήγγειλε, απάντησε οτι δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς να έχεις στοιχεία.

Η κουβέντα, βεβαίως ήρθε και στο μνημόνιο. Στο ερώτημα τι πιστεύει γι’ αυτό, ο κ. Κικίλιας είπε:«Πρόκειται για μια ταφόπλακα, ένα μνημόσυνο. Αυξάνεται κάθε μέρα η ύφεση αλλά και τα ελλείμματα. Στην δική μας περίπτωση υπάρχει ο κόσμος του αντιμνημονίου και ο κόσμος του Σγουρού.»

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε μια απευθείας αντιπαράθεση με το Γιάννη Σγουρό. Ενα debate. Και όταν ρωτήθηκε γατί όχι και με τους άλλους υποψηφίους απάντησε οτι ως υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σγουρός, εκφράζει το Μνημόνιο.

https://www.youtube.com/watch?v=NeEwWOLbi00

Τέλος, έκανε αυτοκριτική αλλά και κριτική για το κόμμα του λέγοντας: «παραδέχομαι οτι έγιναν λάθη και καθυστερήσεις, αλλά υπήρξαν και θετικά.» Και κατέληξε: «Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Με το χθες εγώ δεν έχω καμμία σχέση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε