Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κίνδυνος διάσπασης για τον ΣΥΡΙΖΑ – Κουβέλης: Ζήτησε ανοιχτά απεμπλοκή του ΣΥΝ

Κίνδυνος διάσπασης για τον ΣΥΡΙΖΑ – Κουβέλης: Ζήτησε ανοιχτά απεμπλοκή του ΣΥΝ

Σαφείς αιχμές άφησε ο κ. Κουβέλης κατά του Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολουθεί.

Την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε με την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΝ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Φ. Κουβέλης, ο οποίος έκανε λόγο για την ύπαρξη ιδεολογικών διαφορών με τις συνιστώσες, ενώ υποστήριξε ότι στο κόμμα του βαθαίνει η κρίση ταυτότητας. 

Ο κ. Κουβέλης έκανε εκτενή παρουσίαση της πολιτικής του κόμματος από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 μέχρι σήμερα, για να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος είχε επισημάνει τα προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι από το προηγούμενο συνέδριο μέχρι σήμερα δεν διαμορφώθηκε ποτέ ένα σαφές και σταθερό πολιτικό σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους και με αναφορά στο μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων που θα το υλοποιήσουν. 

Επίσης τόνισε τη θέση της Ανανεωτική Πτέρυγας ότι “η δική μας Αριστερά δεν πρέπει να μένει αδιάφορη για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας και ότι δεν πρέπει να μη θέλει να επηρεάζει με τις θέσεις της την ασκούμενη πολιτική, κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν πρόθεση κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ”. 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ηγετική πλειοψηφία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σφράγισε με τον αρνητικότερο τρόπο την πολιτική και εκλογική μας προσπάθεια καθώς απομακρύνθηκε από τον αριστερό μας ευρωπαϊσμό και δημιούργησε κύματα πικρίας στον κόσμο μας, στην ιστορική βάση του χώρου μας, στους πολίτες της ανανεωτικής αριστεράς. 

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι εδώ και καιρό βαθαίνει η κρίση ταυτότητας του ΣΥΝ, ευρύτερα του πολιτικού μας χώρου και υποστηρίζοντας την απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “με τις συνιστώσες του είχαμε και έχουμε πολλές και σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, οι οποίες διαμορφώνουν καθημερινά πεδίο στρέβλωσης και παραμόρφωσης των πολιτικών χαρακτηριστικών του Συνασπισμού ως κόμματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Συνασπισμού, ως κόμματος του αριστερού ευρωπαϊσμού, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμισμού, της πολιτικής οικολογίας”. 

Υποστηρίζω την απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, γιατί η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να αγωνίζεται και να δίνει παράλληλα ζωντανές λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών. Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι: 

“Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η έκβαση εξαρτάται και από τις ενέργειες, τους αγώνες, τις πρωτοβουλίες της Αριστεράς, τους συσχετισμούς δυνάμεων. Γι΄ αυτό έχει καθοριστική σημασία ποιοί, ποιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα βάλουν τη σφραγίδα τους και θα διαχειριστούν την αντιμετώπιση της κρίσης”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε