Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

“Κίνδυνος προβοκάτσιας στην παρέλαση για ν’αναβληθούν οι εκλογές”

Η κα Παπαρήγα, μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό και δεν έμεινε βέβαια μόνο σε αυτό. Eπιβεβαίωσε, ότι οι εκλογές θα γίνουν ή 29/04 ή 06/05.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ως εθνική εορτή η 25η Μαρτίου έχει αλλοιωθεί προ πολλού διότι συνδέεται πάντα με την πολιτική κατάσταση του σήμερα αλλοιώνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του αγώνα του 1821.

«Σήμερα εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να υπάρχει. Η πάλη είναι ταξική. Και επομένως κάθε καπηλία της 25ης Μαρτίου και από την κυβέρνηση και από τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν είναι καταδικαστέα», σημείωσε.

Επισήμανε πάντως ότι «είναι άλλο πράγμα να αποδοκιμάζουμε την αλλοίωση του νοήματος της παρέλασης» και άλλο να εγκρίνουμε τις προβοκάτσιες, κάτι το οποίο δεν κάνει το ΚΚΕ.

«Όποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή των εκλογών στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαίου, διευκρινίζοντας ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προσφυγής στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή στις 29 Απριλίου.
Μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές, το ΚΚΕ θα εντείνει τους αγώνες του, καθώς ψηφίζονται στη Βουλή αντιλαικά νομοσχέδια, είπε η κ. Παπαρήγα, ενώ επικέντρωσε την κριτική της στο σύστημα Υγείας, αναφέροντας ότι τα αποθεματικά των νοσοκομείων «κουρεύτηκαν» κατά 70% εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων.

H κα Παπαρήγα συναντήθηκε για πάνω από μια ώρα με τον κ.Παπαδήμο, ενώ στις 16:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε