Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Κλεφτοπόλεμος” κυβέρνησης – Αγανακτισμένων – Επιστράτευσαν και μάνικες

– Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αστυνομία να είναι σκληρή με όποιον αποπειραθεί να πλησιάσει τη Βουλή
– Το ΚΤΕ που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Βουλή θα γίνει τελικά στην Ιπποκράτους
– Τελικά αναβλήθηκε για την Πέμπτη το υπουργικό Συμβούλιο υπό το φόβο του αποκλεισμού
– Μέχρι και τεθωρακισμένο όχημα που ρίχνει νερό επιστρατεύτηκε έξω από τη Βουλή

Υπό το φόβο του αποκλεισμού της Βουλής από τους Αγανακτισμένους που φαίνεται πως προγραμματίζουν μία τέτοια ενέργεια για σήμερα Τετάρτη και υπό τον ασφυκτικό κλοιό που θα βρίσκεται την ίδια ημέρα όλο το κέντρο από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση δείχνει φοβισμένη και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt αναβάλει τη συνεδρίαση του υπουργικού που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη στο κτίριο της Βουλής.

Έτσι η έντονη κοινωνική οργή αναγκάζει την κυβέρνηση να μεταθέσει για την Πέμπτη το υπουργικό Συμβούλιο, ενώ η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Βουλή.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του NewsIt, η συνεδρίαση του ΚΤΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα αλλά αυτή τη φορά στα γραφεία της Ιπποκράτους, έτσι ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση με το πλήθος των Αγανακτισμένων και των απεργών.

Βέβαια και στο ΚΤΕ η κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι υπουργοί δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Αγανακτισμένους, αλλά θα έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή των βουλευτών, καθώς τα “όργανα” έχουν ήδη αρχίσει. Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν ακουστεί βαριές κουβέντες από όλους κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε τη πρώτη θυελλώδη συνεδρίαση του ΚΤΕ

Το τότε ιδιαίτερα άσχημο κλίμα έχει γίνει σαφώς δυσμενέστερο μετά την ανακοίνωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Διαβάστε τις δηλώσεις του βουλευτή

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε και η παραίτηση του κ. Κοτσακά, πρώην βουλευτής και υπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε το κείμενο της παραίτησης

Στο παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού ανάμεσα στους Αγανακτισμένους και την κυβέρνηση, ενεργό ρόλο θα έχει και η Ελληνική Αστυνομία, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως οι εντολές είναι σαφείς.

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT 

Σύμφωνα με αυτές, η αστυνομία έχει εντολή να μην επιτρέψει στον οποιονδήποτε να πλησιάσει ένα μέτρο από το πεζοδρόμιο της Βουλής, ενώ σε περίπτωση που γίνει κίνηση από τους Αγανακτισμένους να πλησιάσουν τη Βουλή, τότε θα γίνει χρήση χημικών με σκοπό να τους απωθήσουν.

Κάτι περισσότερο από δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας στο Μουσείο, στο Σύνταγμα και κυρίως στη Βουλή ενόψει των συγκεντρώσεων της Τετάρτης και των συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας που θα κάνουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί ιδιαίτερα για τη μεγάλη συμμετοχή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στις εκδηλώσεις. Για αυτό και οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι μήπως εισχωρήσουν ομάδες ταραξιών στους “Αγανακτισμένους” και έτσι προκληθούν επεισόδια.

Στους επικεφαλής αξιωματικούς έχουν δοθεί οδηγίες και εντολές για να ξέρουν σε ποιους απευθύνονται και να μην έρθουν σε καμία αντιπαράθεση με Αγανακτισμένους πολίτες, που διαδηλώνουν ειρηνικά. Η Αστυνομία φοβάται το ενδεχόμενο τραυματισμού “Αγανακτισμένου” πολίτη, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στο Σύνταγμα – Απείλησαν με “ντου” στη Μ. Βρετανία

Λουκέτο την Τετάρτη στη χώρα – Απεργούν οι πάντες και θα νεκρώσουν τα πάντα

Ανοιχτή απειλή Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές σε εσωτερικό και εξωτερικό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε