Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες Αθήνας και Πειραιά για το ΠΑΣΟΚ

Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες Αθήνας και Πειραιά για το ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων. Ο δε Παναγιώτης Φασούλας φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση οτι δεν θα είναι ο υποψήφιος. Διαβάστε ποιοί θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, το ΠΑΣΟΚ θα στραφεί στα δυο σίγουρα χαρτιά, τουλάχιστον σύμφωνα με τις άπειρες δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει. Αυτό της Φώφης Γεννηματά, για τον Δήμο της Αθήνας, και αυτό του νυν Νομάρχη Πειραιά, Παναγιώτη Μίχα για το πρώτο λιμάνι της χώρας.
 

Ετσι όπως φαίνεται επιλέγεται το πρόσωπο της κας Γεννηματά. Οσο για το νυν Νομαρχη Πειραιά, κ. Μίχα, θεωρείται ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο του Πειραιά και μάλιστα επιτυχημένο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αρα, θεωρείται ένα σίγουρο χαρτί.

Για την περιφέρεια της Αττικής σύμφωνα με πληροφορίες ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη. Παρά το γεγονός οτι το Μέγαρο Μαξίμου κοίταζε με συμπάθεια την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ εναντιώθηκαν ανοιχτά στη στήριξή του από το κυβερνών κόμμα για δύο λόγους.

Οι υποψηφιότητες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος σημερινής μαραθώνιας σύσκεψης,στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, σε ό,τι δε αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτό οριστικοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ενώ το κόμμα είναι έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για τα ονόματα αυτά πιθανόν να ανακοινωθεί την Κυριακή ή και νωρίτερα.  Σε κάθε περίπτωση, σε διάστημα επτά ή οκτώ ημερών, όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανακοινωθεί.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε