Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κλειστά στόματα μετά τη μίνι Σύνοδο για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Χωρίς κουβέντα από κανέναν άρχισε και τελείωσε η μίνι Σύνοδος της ευρωζώνης για την Ελλάδα, στο περιθώριο της G20 στις Κάννες.

Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερκουσκόνι, Θαπατέρο, Μπαρόζο, Ρομπάι, Λαγκάρντ και εκπρόσωποι της ΕΚΤ συναντήθηκαν για να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα –μετά και τα όσα έγιναν τα ξημερώματα με τον Έλληνα πρωθυπουργό- αλλά η συζήτηση ξέφυγε από τα χρονικά όρια.

Η συνάντηση τελείωσε σχεδόν στις 13:00, την ώρα δηλαδή που ξεκίνησαν οι εργασίες της G20. Έτσι, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, επρόκειτο να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους στις 11:25 (τοπική ώρα, 12:25 ώρα Ελλάδας), η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ματαιώθηκε.

Κάνεις δεν έμαθε επισήμως τι συζητήθηκε, όμως εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως η συνάντηση διακόπηκε αρκετές φορές, άγνωστο για ποιον λόγο ακριβώς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις στον Σιλβιο Μπερλουσκόνι να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα για να αποτρέψει την Ιταλία να γίνει… Ελλάδα!

Άργησε να ξεκινήσει η Σύνοδος των G20

Με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στ’ αριστερά του και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στα δεξιά του, ο προεδρεύων της G20, Νικολά Σαρκοζί κήρυξε –με καθυστέρηση μισής ώρας- την έναρξη των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Κάννες.

Οι ηγέτες της G20 συναντώνται για ένα γεύμα εργασίας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, πριν την πρώτη συνεδρίασή τους το απόγευμα που θα είναι αφιερωμένη στην ελληνική κρίση και την κρίση στην ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα-Σαρκοζί τα είπαν για την Ελλάδα – Θα ακολουθήσει μίνι Σύνοδος Κορυφής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε