Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κοινή δράση της Αριστεράς ζήτησε ο Τσίπρας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τί είπε στη διάσκεψη της Εκτελεστικής Eπιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

“Η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς, η προβολή των εναλλακτικών της προτάσεων σε εθνικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο αναγκαία όσο σήμερα» είπε απο το Βερολίνο ο  Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως κρίση δεν διέρχεται μόνο η οικονομία αλλά και το μοντέλο της ΕΕ ζει μια βαθιά κρίση, καθώς «είναι ανήμπορη να την διαχειριστεί και χρησιμοποιεί χώρες με υψηλό έλλειμμα, όπως η Ελλάδα ή η Ιρλανδία, ως πειραματόζωα στα σχέδιά τους να αντιμετωπίσουν τη κρίση, ως ευκαιρία να βαθύνουν την ηγεμονία των αγορών και το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο».

Είπε ακόμη πως “η περίπτωση της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά τον Ελληνικό λαό, αλλά ως πιλοτικό σχέδιο, αποτελεί ένα κακό προμήνυμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Για τους λαούς που η δικτατορία των αγορών προσπαθεί να τρομοκρατήσει, προβάλλοντας το Ελληνικό αντιπαράδειγμα της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, της δραματικής μείωσης της ανεργίας” και πρόσθεσε: “Μπροστά σε αυτή την ωμή πράξη τρομοκρατίας που έχει τη συναίνεση της δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν μπορεί να μένει απαθής. Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, προτείνουμε και ένα ειδικό ψήφισμα για την περίπτωση της Ελλάδας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε